EL PRISIONERO DEL CIELO de Carlos Ruiz Zafón
17 de novembre és la data escollida per la sortida al mercat d’aquest nou treball literari de l’escriptor barceloní resident als Estats Units: “El prisionero del cielo”, la tercera part de la tetralogia iniciada amb “L’ombra del vent”, totes elles publicades per Planeta. Més d’1 milió d’exemplars formen part de la primera edició. D’altra banda, no està del tot clar quan és publicarà en català. Diverses fonts informen que possiblement al gener de 2012 i d’altres pel vols de la diada de Sant Jordi.
Carlos Ruiz Zafón s’ha convertit, en un període de vint anys, en l’escriptor espanyol més llegit al món. En aquesta tercera part, compta amb un ritme narratiu molt més àgil que la fosca i obscura “El joc de l’àngel”. L’autor destaca la lluminositat d’El prisionero del cielo i també que ara es desvetllaran algunes claus importants de la tetralogia.
ARGUMENT
Barcelona, 1957, Daniel Sempere i el seu amic Fermín, els herois de “L’ombra del vent”, tornen de nou a l’aventura per afrontar el major desafiament de les seves vides. Just quan tot començava a somriure’ls, un inquietant personatge visita la llibreria de Sempere i amenaça amb revelar un terrible secret que porta enterrat dues dècades en la fosca memòria de la ciutat.
En conèixer la veritat, Daniel comprendrà que el seu destí li arrossega inexorablement a enfrontar amb la major de les ombres: la que està creixent al seu interior. Ple d’intriga i emoció, “El prisionero del cielo” és una novel.la magistral on els fils de “L’ombra del vent” i “El joc de l’àngel” convergeixen a través de l’embruix de la literatura i ens condueix cap a l’enigma que s’amaga en el cor del Cementiri dels Llibres Oblidats. 
L’AUTOR
Carlos Ruiz Zafón, nascut a Barcelona l’any 1964, inicia la seva carrera literària el 1993 amb “El Príncipe de la niebla” (Premi Edebé), a la qual segueixen “El palacio de la medianoche”,  “Las luces de septiembre” i “Marina”. L’any 2001 publica la seva primera novel.la per adults, “L’ombra del vent”, que ben aviat es transforma en un fenomen literari internacional. 
Gràcies a aquest èxit es deu a l’anomenat “boca a boca”, entre els cents i milers de lectors que el descobreixen i és recomanen la lectura del llibre. El 2008, és publica “El joc de l’àngel”, tornant de nou a l’univers del Cementiri dels Llibres Oblidats, que segueix creixent amb “El prisionero del cielo”. Les seves obres han estat traduïdes a més de cinquanta llengües i han conquerit nombrosos premis i milions de lectors als cinc continents. 
Clicar aquest enllaç per poder llegir els primers capítols d'”El prisionero de cielo”.


EL LECTOR/A OPINA
La lectora i blocaire, Sandra Valentín ens ha fet arribar a través del nostre Twitter, la seva opinió sobre aquest tercer lliurament de la tetralogia de Carlos Ruíz Zafón, i publicada en el seu bloc personal i que tot seguit us reproduïm: 

Els protagonistes de La sombra del viento, Daniel Sempere i Fermín Romero de Torres descobriran en aquesta novel·la molts aspectes del passat de tots dos. D’una banda, la història dels pares del Daniel i , de l’altra, el passat del Fermín a la presó del Castell de Montjuïc després de la guerra civil. I com totes aquestes històries estan, en el fons, relacionades.

En aquesta tercera entrega de la saga “El cementerio de los libros olvidados”, l’autor torna als orígens repetint protagonistes (Daniel i Fermín) i estil com a La sombra del viento. Molt amena, fàcil de llegir i molt interessant. Així com la segona de les parts, El juego del ángel,  em va decebre força perquè no li trobava ni cap ni peus a la història, aquesta m’ha captivat des del principi. L’autor ha reconegut en moltes entrevistes que, de fet, aquesta saga és formada per històries independents que tenen alguns punts en comú (l’escenari, algun personatge que apareix en més d’una novel·la, etc.) i és cert. Tot i així, amb aquesta “tercera part” es comencen a entendre moltes coses de les anteriors novel·les. 

Sandra Valentín / El club de lectura de la Sandra
Pàgina web de l’autor: Carlos Ruiz Zafón
Article 538 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova