PREMI LITERARI
Madrid / Literatura infantil i juvenil
L’escriptora barcelonina, Maite Carranza, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil concedit pel Ministeri de Cultura. 

L’obra premiada titulada: “Palabras envenenadas”, publicada originalment en català, tracta sobre els abusos sexuals a menors. 
Premi dotat amb 20.000 euros, distingeix el millor llibre de literatura infantil o juvenil publicat el 2010 en qualsevol de les llengües oficials que es parlen a Espanya. 
Destacar que aquest llibre ha estat guardonat amb altres premis que han precedit al que ara ha rebut, com per exemple: el Premi Edebé, el Temple de les Mil Portes, el White Raven de Bolonya i el de la Crítica Serra d’Or de Catalunya. 
“Palabras envenenadas” explica en clau de “Thriller psicològic” el cas de Bárbara Molina, una jove desapareguda que ha estat segrestada en un zulo durant quatre anys i a qui donen per morta. 

L’AUTORA
Maite Carranza, va néixer a Barcelona l’any 1958 i és llicenciada en Geografia i Història. L’Editorial Edebé ha publicat bona part de les seves obres, entre les que destaquen: “Víctor Yubacuto”, “Mauro ojos brillantes”, “El clan de la loba”, “El desierto de hielo” o “La maldición de Odi”. A més, Carranza ha estat guardonada amb altres premis com el Folch i Torres per “La rebelión de los lactantes” (1987), el Joaquim Ruyra per “La selva de los Arutams” (1989), l’Edebé infantil per “¿Quieres ser el novio de mi hermana?” (2002) i el Protagonista Jove per “El desierto de hielo” (2006).
Font: 324.cat / Diaria ARA
Article 540 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova