DONES INVISIBLES de Maria Lluïsa Latorre
Recomanació feta per Llegim…? Llibreria / Igualada
Un treball literari on l’autora presenta 50 retrats de dones que han canviat la història i, en canvi, la història en prou feines les ha reconegut. Es tracta de desvelar el  fenomen que poc a poc va sortint a la llum i que M. Lluïsa Latorre, escriptora, metge i ex-component del grup Duble-Buble, ho  ha  fet amb el seu  esforç de recerca tenaç dels darrers anys després de descobrir que poca informació obtenia de grans personatges de la història femenins, claus en medicina,  en els llibres oficials. 
Poc a poc va anar descobrint altres dones històriques, que havien destacat en àmbits ben diferents i que es trobaven en la mateixa situació.  Un treball publicat mica en mica a través del seu blog i que finalment ha compilat en un llibre, editat per Viena Edicions
No es tracta tant de revaloritzar algunes dones oblidades sinó de posar les coses al seu lloc: totes aquestes dones han destacat no com a dones sinó com a personatges únics, que han descobert, creat, innovat, etc. I les medalles de tal afer se les han endut, normalment, un home, un grup d’homes, o simplement la seva gesta ha quedat diluïda sense que ningú en destaqués res més, per no parlar de les que, havent tingut una certa celebritat, aquesta ha estat, en el millor dels casos, emmascarada d’aferns personals, normalment relacionats amb els seus afers sentimentals o la seva llibertat sexual, quan no, els seus “vicis”. 
PRESENTACIÓ LITERÀRIA
Aquest dissabte 26 de novembre, a partir de les 19h., tindrà lloc a la seu de Llegim…? LLibreria, al Ptge. Galí, 4 d’Igualada, la presentació literària d’aquest llibre amb presència de la pròpia autora, Maria Lluïsa Latorre. 
Font: Viena Edicions / Llegim…? Llibreria
Article 543 – J.M. Solé –  “Vols llegir?” – Ràdio Nova