RECONEIXEMENT A TOTA UNA TRAJECTÒRIA LITERÀRIA
MADRID 
Nicanor PArra, el poeta, matemàtic i físic xilè, un dels grans “antisistema” i creador del gènere de l”antipoesia”, ha estat designat el nou Premi Cervantes per aquest 2011, per al qual havia figurat ja com a candidat en diverses ocasions. 
Amb 97 anys, és l’únic supervivent del trio més famós de poetes xilens, junt amb Pablo Neruda i Vicente Huidobro. El guardó li serà lliurat el 23 d’abril de 2012. Recordem que l’any 2010, l’escriptora barcelonina Ana Maria Matute va rebre aquesta distinció, la més reconeguda de les lletres hispanes. 

LLUÍS LLACH, DEBUT LITERARI AMB “MEMÒRIA D’UNS ULLS PINTATS”

BARCELONA / AVANÇAMENT

El passat 23 de novembre us vam anunciar des d’aquest espai, el debut literari del cantautor Lluís Llach. Va restar pendent poder anunciar el títol i argument, si però l’editorial que ho publicarà: Empúries. Ara sí que disposem d’aquesta informació. 

L’estrena literària d’en Llach es produirà el 2 de febrer de 2012. Amb el títol “Memòria d’uns ulls pintats”, estarà ambientada al barri de la Barceloneta en els anys vint i trenta. 

Article 548 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova