PARTICIPACIÓ

RÀDIO NOVA / VILANOVA DEL CAMÍ / ANOIA

Aquesta setena temporada del programa de ràdio del “VOLS LLEGIR?”, també ens portarà a reviure un dels moments bons que varem tenir en el curs passat: el “CLUB DE LECTURA-VOLS LLEGIR?”. Serà ja,  la tercera edició que a més compta amb la col.laboració de la Biblioteca de Vilanova del Camí. 
El programa ha convocat un cop més a tots els nostres oïents i internautes a participar en aquesta nova cita. La mecànica és exactament la mateixa que realitzen les biblioteques d’arreu, convocar la lectura conjunta d’un llibre per tal de fer,  posteriorment un debat amb comentaris sobre l’obra llegida entre tots els participants. 
La peculiaritat del nostre club de lectura, és que es realitza específicament pel nostre mitjà, en aquest mateix estudi de ràdio i amb la presència de l’autor o autora del llibre objecte de comentari i debat.
En el calendari, dilluns dia 12 de desembre és la data escollida per l’emissió d’aquest programa, a través de la sintonia de Ràdio Nova, a partir de les 20h., per fm en el 107.7 (Anoia), i també via on-line des de la pàgina web de l’emissora: radionova.cat.
“EL BLOG DE LOLA PONS” de Teresa Roig
El títol escollit per aquest nou lliurament de la nostra activitat particpativa és  “El bloc de Lola Pons” de l’escriptora igualadina, Teresa Rois,  i publicat per Columna editorial. Quarta novel.la de l’autora que fins ara ha destacat amb obres com “L’herència de Horst”, “Pa amb xocolata” i “El primer dia de les nostres vides”, totes tres dins del gènere del drama. Amb aquesta nova obra, s’endinsa dins del camp de la comèdia. 

El seu argument presenta a la Dolors, una noia vergonyosa, divertida, cagadubtes, ingènua, mandrosa i eixelebrada que viu al Raval. Té una mare hipocondríaca, un pare que és un sant, un germà gai que fa de broker a Londres i una àvia senil que hi toca més que ningú. Tot i que procura no perdre mai el sentit de l’humor, no té parella estable, ni una feina que l’ompli i tampoc està gaire contenta amb ella mateixa, ni físicament ni en l’aspecte emocional. 

Casualitats del destí, el dia del seu 30è aniversari, es veu empesa a una cruÏlla existencial sense retorn. Per aixó decideix fer alguns canvis i renéixer al cap de nou mesos convertida en Lola: el seu àlter ego virtual. En el procés comptarà amb l’ajuda de les seves millors amigues i de tots els recursos que la vida posa al seu abast. Però no serà pas un camí de roses. Perquè qui ha dit que ser feliç era fàcil? i ja no diguem trobar l’amor vertader.
PARTICIPANTS
La llista de lectors-participants per aquest programa especial del 3er CLUB DE LECTURA-VOLS LLEGIR?, ja està tancat, son: Eva Copoví i Adela Ortega de Vilanova del Cami, Duvi Lópex de La Torre de Claramunt, i Cristina LLovet i Pep Valls d’Igualada. Tots han fet ja els  “deures”, llegir aquesta novel.la de Teresa Roig i ja estan impacients per conèixer d’aprop i en directe a l’autora d”EL BLOG DE LOLA PONS”, i poder comentar les seves impressions sobre aquesta obra. 
Article 549 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova