Enguany la Marató de TV3 celebra el seu vintè aniversari. Un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics  per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. Una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. 
L’any 1992, TV3 va ser la televisió pionera a l’Estat Espanyol a fer una telethon, un programa de llarga tradició televisiva als Estats Units i altres països europeus. Un repte de la televisió de Catalunya, ja plenament consolidad. El programa s’emet a mitjans del mes desembre, amb una durada d’unes 15 hores i amb l’objectiu de recaptar fons de cara al projecte d’investigació plantejat. 
Per aquesta nova edició, La Marató de TV3 ho dedica a la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits. El món cultural i social s’aplega entorn aquest programa televisiu que és veu recolzat amb dos puntals culturals com són el disc i el llibre de La Marató. 
EL LLIBRE DE LA MARATÓ DE TV3 (2011), diversos autors
Ens centrem en el llibre de La Marató. Publicat conjuntament per TV3 i Edicions 62, i ja són quatre anys des que es va publicar per primer cop. 
Enguany, onze escriptor/es de renom han participat. Estils i gèneres diversos es donen cita amb els relats de Joan Barril, Flavià Company, Albert Espinosa, Joan Margarit, Eduard Márquez, Joana Martos, Sergi Pàmies, Jordi Puntí, Juanjo Sáez, Care Santos i Teresa Solana ens presenten onze històries originals que conviden a la més absoluta reflexió. Hi trobareu realisme, fantasia, denúncia, compromís, però per damunt de tot hi trobareu emoció. 
Article 552 – J.M. Sole – “Vols llegir?” – Ràdio Nova