Ja podem disposar del nous Planeta 2011 per ser llegits. Javier Moro (Madrid, 1955) amb l’obra titulada “El imperio eres tú”, presentada amb el pseudònim Agustin San José i titulada “El emperador del fin del mundo”, ha estat l’obra guanyadora del 60è Premi Planeta 2011. 

D’altra banda, la finalista ha estat l’escriptora Immaculada Chacón(Zafra, 1954), que amb el pseudònim Manila, va presentar-se amb l’obra titulada “La flor del Nilad”, i que finalment restarà titulada com “Tiempo de Arena”.

L’acte del lliurament d’aquests nou Planeta va tenir lloc la nit del dissabte dia 15 d’octubre al Palau de Congressos de Barcelona i presidida pels Prínceps d’Astúries i de Girona. Cal destacar que la cerimònia del lliurament d’aquest Planeta ha estat retransmesa per primer cop per internet, des de la renovada pàgina web del Premi Planeta, que presenta un repàs dels seixanta anys d’història del premi més ben dotat de la literatura hispanoamericana. 
EL IMPERIO ERES TÚ de Javier Moro
PREMI PLANETA 2011
Una novel.la que presenta la poc higiènica estada dels reis portuguesos al Brasil. 
Convertit en emperador del Brasil als 20 anys, Pere I va marcar amb la seva empremta la història de dos continents. Desmesurat i contradictori, les dones van ser la seva salvació i la seva perdició: mentre la seva dona, la virtuosa Leopoldina d’Àustria, el va portar al cim,  la seva amant, l’ardent Domitila de Castro, el va arrossegar a la decadència. 
Quan l’immens Brasil se li va fer petit i el poder va deixar d’interessar-lo, va posar la seva vida en joc per allò que creia just. I va aconseguir la glòria. Amb la bellesa exuberant del tròpic com a teló de fons, Javier Moro narra la passió pel detall la prodigiosa epopeia del naixement del major país de Sud-amèrica. 
L’AUTOR
Javier Moro, nascut a Madrid l’any 1955, ha desenvolupat la seva tasca professional com a investigador, coproductor i guionista de cinema i televisió. Col.laborador habitual en mitjans de premsa tant nacionals com estrangers. “El imperio eres tú”, es la cinquena obra literària de la seva trajectòria com a escritor, i guanyadora d’aquest nou Premi Planeta 2011.
TIEMPO DE ARENA de Inma Chacón
FINALISTA PREMI PLANETA 2011
Al llit de mort, Maria Francisca, membre d’una noble família de Toledo, clama desesperadament pels seus fills. La tensió és enorme: ningú dels presents coneixia que la jove hagués tingut descendència. 
La seva mare nega les seves paraules, però les seves ties no deixaran de preguntar-se que hi ha de veritat en elles. 
Comença així una apassionant immersió en la història de les dones De la Cruz: Mariana, Munday Alejandra, hereves d’un hisendat espanyol, i dels seus irreconciliables diferències vitals en la recerca de la felicitat. 
La maçoneria femenina, la lluita per la igualtat i la tradició enfront de la modernitat a la fi del segle XIX, i principis del XX són alguns dels temes que destaquen en aquest relat apassionant que no deixarà indiferent a cap lector
L’AUTORA
Inma Chacón, nascuda a Zafra (Badajoz), l’any 1954, és doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i professora de Documentació a la Universitat Rei Joan Carles. Ha estat degana de la facultat de Comunicacio i Humanitats a la Universitat Europea. El seu debut literari va ser amb l’obra “La princesa India”, posteriorment va publicar les novel.les juvenils “Las filipinianas” i “Nick”, i diversos poemaris. 
Article 550 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova