ACTUALITAT
BARCELONA
El Gremi d’Editors de Catalunya preveu una caiguda entre el  6% i el 7% en el sector del llibre per aquest 2011, enfront del 10% que es va produir el 2010, i a l’espera de la campanya de Nadal. 
La caiguda de la venda de llibres en part ha estat provocada, segons informa el president de l’entitat, Xavier Mallafré, per la disminució d’un 20% en les vendes de Sant Jordi. Malgrat tot, s’ha mostrat optimista respecte a la caiguda de vendes i augura una millora per l’any 2012, especialment durant el primer semestre de l’any, coincidint amb  la celebració de la Diada del LLibre a l’Abril. 
D’altra banda, Mallafré s’ha mostrat preocupat per l’índex de pirateria, on l’estat espanyol està entre els 13 amb un índex més elevat, i l’ha xifrat en 750 milions d’euros al primer semestre. Mallafré ha explicat que treballen amb l’Ajuntament de Barcelona per tirar endavant “diferents iniciatives” per potenciar la capital catalana com a referent mundial ja que al 2010 les editorial catalanes van facturar quasi el 50% dels 3.000 milions d’euros del mercat espanyol.
Pel que fa el llibre electrònic la facturació d’aquest any es situa en un 3.5% de la facturació que equival a uns 90 milions d’euros a nivell nacional. De tota manera, l’expansió del llibre electrònic encara està per arribar i molts autors i editors no veuen molt clar aquest format per por a la pirateria, una de les grans preocupacions del Gremi d’Editors. 
Font: Agència ADN / Diari ARA
Article 553 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova