ACTUALITAT
BARCELONA / 61. NIT DE SANTA LLÚCIA
L’Auditori de Barcelona ha estat l’escenari del lliurament del nou Premi Sant Jordi 2011, en la vetllada més important de les Lletres Catalanes, l’anomenada Nit de Santa Llúcia. 
Enguany la màxima distinció ha recaigut a les mans del poeta, novel.lista i columnista habitual de premsa, el mallorquí Sebastià Alzamora, guardonat amb la seva obra titulada “Crim de sang”. 
Es tracta d’un thriller ambientat a la Guerra Civil. La matança de 172 maristes a mans de nuclis anarcosindicalistes l’estiu de 1936 a Barcelona. 
MÉS PREMIS
D’altra banda també s’han fet lliurament del 14è Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions dotat amb 10.000 euros, concedit a Ramon Erra, autor de “La vida per rail”, un recull de relats de diferents gèneres que tenen lloc en trens, en diverses ciutats europees. Per la seva part, el poeta Marcel Riera s’ha endut el 53è Premi Carles Riba de Poesia pel poemari “Llum d’Irlanda”, un recull inspirat pels clàssics moderns anglosaxons. Més premis d’aquesta Nit de Santa Llúcia, ha estat el 49è Premi Josep M. Folch i Torres, lliurat a l’obra “Llibre d’encanteris de la vella Taràntula” de Jordi Folck, i finalment Mercè Anguera ha guanyat el 38è Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil amb la novel.la, “La princesa invisible”.
Font: Diari Ara / 324.cat
Article 556 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova