NOVETATS LITERÀRIES
Qui més qui menys, a tots ens agrada la televisió…, o no. N’hi ha també que no tenen aquest  preuat aparell catòdic en el seu domicili, i aquest que escriu aquest article/post coneix un cas. En aquesta època de l’any, ja sabem que les editorial posen el peu a l’accelerador per posar en circulació el màxim de llibres possibles. Els diversos punts de venda de llibres es veuen saturats per tant volum de novetats que no sé pas si el més “preuat” dels lectors, té temps de poder “absorbir”. 
Entre els molts i diversos gèneres literaris n’hi ha el televisiu. Si, per què la televisió és un dels sectors que aprofiten aquestes dates per seduir-nos amb llibres que tenen com a denominador en comú: la televisió. I principalment els mediàtics televisius ens ofereixen mil i un detalls de les seves experiències en el mitjà. De tota la gran oferta, n’hi ha més de 30 novetats, hem triat tres per ser exposades en aquest espai literari del “VOLS LLEGIR?”. 
ME GUSTA LA TELE de Ramon Pardina i Martín Tognola (pròleg de Berto Romero)
El guionista televisiu Ramon Pardina i el il.lustrador Martín Tognola ens exposen en aquesta novetat editorial, publicada per l’editorial Glénat, totes les preguntes que tots els telespectadors ens fem davant d’aquest aparell electrodomèstic, el més desconcertant i additiu de la nostra llar. Per què les dones no fan zapping? És pot reciclar la tele-escombraria? Què ha estat de les vides de la Heidi, Oliver i Benji, o Penélope Glamour? Produeix traumes sexuals Leticia Sabater?…, aquestes i altres qüestions televisives queden resoltes amb tota la gràcia que li posen els seus autors. A més, cal destacar el pròleg d’un altre televisiu: Berto Romero. Recordarem que Ramon Pardina, és autor del llibre “L’home més feliç del món”, publicat per l’editorial Pagès Editors i entrevistat en el programa de ràdio del “VOLS LLEGIR?”, el mes d’octubre de 2011. (Cliqueu aquí per escoltar l’entrevista).
MÁS VALE PEDIR PERDÓN QUE PEDIR PERMISO de Jordi Évole
Com aconseguim infiltrar a una falsa premiada de la loteria de Nadal? Per què ens va agafar Rouco Varela en una de les nostres operacions? Quina va ser la nostra reacció quan Zapatero va dir “Bardem” a cara a cara amb Rajoy? Com ens varem infiltrar a “El Diario de Patrícia”? Com li lliurem la guitarra del Chiquilicuatre al Papa? Per què ens va detenir la Guàrdia Civil a Santa Coloma i gairebé acabem davant Garzón? Per què ens va amenaçar Falange Española? Com aconseguim el telèfon mòbil de Luis Aragonés? Aquestes i altres qüestions tenen resposta en aquesta novetat editorial, el nou llibre del presentador, guionista i més coses dins del camp televisiu, que representa Jordi Évole. Llibre basat en els experiències viscudes en el seu programa de La Sexta, “Salvados”. Ho publica l’editorial Booket amb un total de 248 pàgines. 
EL LIBRO DEL TIEMPO DE TVE 
L’equip de meteorologia de TVE descobreix les claus d’aquesta ciència en “El libro del tiempo”, publicat per Espasa, en el qual a través dels capítols que formen el volum ens expliquen el perquè de fenòmens com els núvols o les tempestes, tracten la influència del clima al mar o en els paisatges i mostren la història dels serveis informatius del temps de la cadena pública a través dels anys. 
Al llarg de l’any 2010 l’equip va guardar més de 1000 fotografies de fenòmens meteorològics enviades pels seus espectadors que després han reduït fins a escollir les més de 100 que apareixen en aquest llibre i que serveixen com a exemple gràfic del que s’explica en ell. 
Article 557 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova