NOVETATS LITERÀRIES – PRIMER TRIMESTRE DE 2MIL12

ACTUALITAT / VOLS LLEGIR?
Punt de sortida per una gran quantitat de novetats literàries per aquest primer trimestre del nou any. Les editorials, malgrat la crisi ferotge, tenen la maquinària a punt per posar en circulació els nous títols que “inundaran” les prestatgeries de bona part de les llibreries del país i també per internet. 

A destacar el debut del cantautor Lluís Llach com escriptor, fet que ja hem recollit informativament en aquest espai. Febrer veurà la llum el seu primer llibre: “Memòria d’uns ulls pintats” (Empúries), una història d’amor entre homes lliures ambientada a barri de la Barcelonet de principis del segle XX. 

També sortirà al mercat el tercer volum de les memòries de Jordi Pujol. Serà el 23 de febrer i serà el darrer lliurament. Editarà Proa. Entre les seves pàgines, es tractarà tant l’ascens al poder de José Maria Aznar com dels dos tripartits i no oblida incloure un epíleg amb la seva visió de l’evolució del país. 
Més novetats. Una radiografia sobre la “trama secreta” sobre l’espoli del Palau de la Música,  signada pel periodista, Jordi Panyella, i titulada “Fèlix Millet, el gran impostor” i publicat per Angle Editorial. Novetat que sortirà a la venda aquest mes de gener, que també veurà com és publica el nou llibre de Valentí Puig, “Barcelona cau” (Proa), sobre els tres últims dies de la Guerra Civil, i la segona novel.la del periodista, Xavier Bosch, “Homes d’honor”, que fa de nou protagonista a l’ex director del diari Crònica, Dani Santana. 
Rosa Regàs presentarà “La desgràcia de ser dona”, publicat per Ara Llibres. Albert Villaró publicarà “L’escala del dolor” (Columna), on fa la narració sobre la investigació d’un assassinat durant la visita del president francès Sarkozy a Andorra. Carles Porta, molt conegut arrel del seu treball sobre el poble del Pirineu de Tor, torna a principis d’aquest any amb “Fago”. Estima’m quan menys m’ho mereixo perquè és quan més ho necessito”, novetat editada per La Campana. Es tracta d’una crònica del cas de Fago (Osca), on hi té la seva protagonista, la germana de l’home declarat culpable. 
N’hi ha més: Jordi Coca ens ofereix el seu nou treball literari, “En caure la tarda” (Edicions 62). D’altra banda, l’editorial Pòrtic fa una aposta per autors com Francesc Miralles, que a finals de gener publicarà, “365 idees per canviar la teva vida”, i un altre autor d’èxit com és Àlex Rovira, que prepara pel proper mes de març la seva novel.la que portarà el títol: “La vida interior”. Miquel de Palol, torna de nou a l’escenari actual desprès d’una dècada amb “Aire amb cel de fons” (Proa). 
Pel que fa les traduccions o versions en català d’èxit: el darrer treball literari de Carlos Ruiz Zafón, “El presoner del cel”, Donna Leon amb “Carn de canó” (Edicions 62), o Paul Auster i el seu “Diari d’hivern” (Edicions 62). 
Article/post 562 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova