ACTUALITAT
VLLG? / IGUALADA / BIBLIOTEQUES
La Biblioteca Central d’Igualada ha fet públic les preferències de lectura dels seus usuaris durant l’any 2011. D’aquesta estadística és desprèn que la novel.la històrica és el gènere preferit pels lectors de la biblioteca igualadina. “Venganza en Sevilla”, de Matilde Asensi; “Olor de colònia”, de Sílvia Alcàntara i “Pa negre”, d’Emili Teixidor, han estat els llibres més sol.licitats en préstec per a la seva lectura durant el 2011.
La darrera novel.la d’Ildefonso Falcones, “La mano de Fátima”; l’original història d’amor que signa Daniel Glattauer, “Contra el vent del nord”, o la reixida “El tiempo entre costuras” (ben aviat veurem la seva adaptació televisiva), de Maria Dueñas, també ocupen un lloc destacat en aquest rànquing dels més prestats. D’altra banda, si la història atrapa als lectors igualadins, el gènere negre també sedueix les seves lectures particulars. Així, autors com Stieg Larsson, pare de la triloga “Millennium”, o la també sueca Asa Larsson, triomfen entre els adeptes de la novel.la negra.
Per la seva part, els lectors més menuts opten per personatges ben clàssics. Així, els llibres de l’entranyable Teo, creats per Violeta Denou, es troben entre els més prestats de l’any 2011. Però el segueixen de ben a prop les aventures de l’intrèpid ratolí Gerónimo Stilton, que han fet escola arreu i també a Igualada. 
La Sala Beatles, on els usuaris tenen a la seva disposició pel.lícules i música de tots els estils, també té el seu rànquing particular. El dvd de la sèrie nord-americana “Los Soprano” va ser el preferit per als usuris de la Biblioteca, seguit per la comèdia “Bridget Jones, sobreviviré”, i finalment “Scoop”, dirigida per Woody Allen i protagonitzada per Scarlett Johansson. Pel que fa la música, “Obras incompletas”, d’Andrés Calamaro va ser el disc compacte més sol.licitat, seguit de ben aprop pel recopilatori “Vegas” de l’incombustible, Frank Sinatra, i pels catalans, Manel i el seu treball, “10 milles per veure una bona armadura”, ha esta el més destacat.
Un altra apartat a tenir en compte, és el còmic. El manga ocupa un lloc preferent. El més reclamat ha estat “Nodame Cantabile”, seguit de “The Gentlemen alliance” i “Hayate, mayordoo de combate”.
Font: Biblioteca Central d’Igualada
Article/post 570- JMSolé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova