ACTUALITAT
VLLG? / LLIBRE ELECTRÒNIC / EBOOK

El grup Planeta s’acosta a Carlos Ruiz Zafón i les dues parts estudien ara posar una “pròxima” data de publicació a la seva última novel · la “El prisionero del cielo”, després d’aconseguir una pròrroga per a la venda dels llibres electrònics de L’ombra del vent i El joc de l’àngel . 

Segons fonts pròximes a Zafón, l’autor i el seu entorn tenien fins el dimarts 17 de gener de 2012 la intenció, “per qüestions personals”, de suspendre la venda dels seus llibres electrònics editats en llengua espanyola, inclòs la seva darrera novel.la. Una informació que va oferir el bloc del VOLS LLEGIR? als seus lectors.
El contracte de drets digitals entre escriptor i editorial havia vençut a finals d’any, fet que jurídicament impedia que Planeta els seguís venent sota el seu segell, llevat que ambdues parts prorrogaran o negociessin nou acord. “Nosaltres teníem contracte d’explotació digital vigent fins al 31 de desembre ,però ja està prorrogat , i per bastant temps “, explica Emili Rosales, editor de Carlos Ruiz Zafón en el grup Planeta.  L’editor no revela quan i com es va produir aquesta pròrroga, atès que les condicions contractuals entre escriptor i editorial “són confidencials”, segons declara. Normalment, llevat clàusules explícites, un acord d’aquest tipus es prorroga entre ambdues parts o bé per renegociar o bé per mantenir les mateixes condicions contractuals. 
La veritat és que, fins aquest dimarts dia 17 de gener, Zafón i el seu entorn tenien la idea de retirar del mercat els dos e-books disponibles , L’ombra del vent i El joc de l’àngel .
Moltes botigues en línia  els tenien disponibles, tot i que els drets digitals havien finalitzat al desembre amb Planeta. Aquest dimecres 18 de gener, es segueixen comercialitzant amb normalitat, després del missatge emès en el Facebook Oficial de Carlos Ruiz Zafón i replicat a la seva web oficial. “En aquests moments estem estudiant amb Planeta els detalls i la data d'”El prisionero del cielo” per a la seva pròxima publicació en e-book. Ja que han aparegut informacions falses sobre aquest tema, m’agradaria aprofitar l’ocasió per aclarir que segueixen disponibles els llibres electrònics de L’ombra del vent i El joc de l’àngel “,  diu el comunicat  en ambdues plataformes  en línia  dedicades a l’escriptor  barceloní.   
Encara més. El missatge en ambdues plataformes afegeix la següent postil.la: “No hi ha ni hi ha hagut mai cap intenció per la meva part de retirar les edicions electròniques d’aquests llibres”. Altrament dit, l’escriptor barceloní no vol renunciar a la publicació dels seus llibres en format digital , atès que ja ho fa en altres idiomes, sinó que, tenia fins aquest 17 de gener, la intenció de paralitzar la venda de llibres electrònics fins actualitzar l’acord amb la seva editorial.
Font: lainformacion.com
Article/post 572 – JMSolé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova