L’EDITORIAL ALREVÉS PRESENTA NOVA COL.LECCIÓ NOVEL.LA NEGRA CATALANA
VLLG? / NOVEL.LA NEGRA
Recollint el llegat de la mítica col.lecció “La cua de palla”, que va contribuir a difondre amb molt d’èxit el gènere negre en la llengua del país, en aquest gener de 2012, l’editorial Alrevés agafa el relleu per oferir un bon grapat de títols d’autoria catalana. 

A més, aquest projecte s’acompanya de la posada en marxa d’una pàgina web del mateix nom que vol ser el punt de trobada dels seguidors de la novel.la negra. Andreu Martín i Agustí Vehí són els escriptors que inauguren la nova col.lecció anomenada “Crims.cat”. 

ENTREVISTA RÀDIO
Dilluns 6 de febrer, el programa de ràdio del VOLS LLEGIR?, va entrevistar al responsable de CRIMS.CAT, Àlex Martín Escribà, on va presentar-nos aquesta nova col.lecció de novel.la negra catalana. En aquest reproductor podeu escoltar aquesta conversa:

Aquests son el dos primers títols de la col.lecció: 

HISTÒRIA DE MORT d’Andreu Martín
Tot va començar amb aquella visita al psiquiatre, aquell home sàdic. Perquè ella necessitava desfer-se de l’esgarrifós fantasme del seu marit que la perseguia aterrridorament i, un cop mort, tornava a fer-li present tothora aquell passat anihilador que li calia oblidar. Un bon pretext que a mida que va avançant la narració ens aboca cap a un seguit d’esdeveniments que es precipiten un rera l’altre.
Andreu Martín, autor barceloní, un del noms més cotitzats del gènere negre, ens delecta magistralment amb una novel.la ben experimental, terrorífica en diríem, que juga amb elements diversos, amb pluralitat de veus, contrapunts i salts temporals que ens acosta al terreny del fenòmens paranormals per plantejar una història de bojos. Una història no apta per ser llegida en hores nocturnes. El volum disposa d’un total de 368 pàgines. 
TORN DE NIT d’Agustí Vehí
La petició d’un informe a càrrec de l’excel.lentíssim alcalde de Vilaclara és el tret de sortida que posa en marxa l’engranatge de nit del cos policial d’aquesta vila de l’Empordà. 
Un seguiment nocturn ple de tasques que, en el decurs d’una setmana, nit rere nit, s’entrallacen entre si, trencant la  tranquil.litat de la població i posant-la potes enlaire; tot un retrat de les vicissituds de la vida nocturna policial, amb persecucions, anècdotes hilarants ratllant el surrealisme i un personatges humans, extremadament humans. 
Font: Editorial Alrevès / Col.lecció Crims.cat
Article/post 572 – JMSolé – Vols llegir? – Ràdio Nova