ACTUALITAT
VLLG? / DEL 2 A L’11 DE FEBRER / CERTAMEN DE NOVEL.LA NEGRA
En el calendari d’aquest 2012 hem de tenir molt en compte les dates del 2 fins l’11 de febrer. Dins d’aquest període tindrà lloc la setena edició del certament literari BCNEGRA 2012, on un any més es podrà debatre, conversar, aprendre, observar i gaudir de la lectura de títols del passat, present i del futur entorn del gènere de la novel.la negra. 
Hi ha programades més de 20 activitats entre exposicions, taules rodones, clubs de lectura i intercanvis i signatures de llibres. L’organització d’aquest festival també confirma la presència activa de prop d’una cinquantena d’escriptors. Entre d’altres, la visita d’Anne Perry, reina de la novel.la de detectius, Jake Arnott, David Peace, Javier Calvo, dos autors d’èxit de la novel.la negra catalana com son Andreu Martín i Jordi de Manuel, Inger Wolf, Börge Hellström o Patrick Bard. HI haurà la presentació de dos nous autors italians, Maurizio de Giovanni i Marco Malvadi.
D’altra banda, BCNEGRA 2012 té previst un acte per reivindicar la mítica col.lecció de “La cua de palla” d’Edicions 62, dissenyada per Josep Fornas. També és farà lliurament del setè Premi Pepe Carvalho a Petros Màrkaris. Pel que fa les exposicions la Biblioteca Jaume Fuster acollirà una sobre “Gimlet”, la revista sobre novel.la negra que va dirigir Manuel Vázquez Montalbán, i la Biblioteca Pública Arús, serà l’escenari on es presentarà per primer cop la col.lecció Joan Probasta sobre la figura del mític Sherlock Holmes. 
Font: digitals Diari Ara /La Vanguardia // BCNEGRA 2012
Article/post 574 – JMSolé – Vols llegir? – Ràdio Nova