ACTUALITAT
VLLG? / PREMI LITERARI
El guardó literari més ben dotat econòmicament de les lletres catalanes, el Premi Ramon Llull, ja té un nou premiat. En aquest cas, es tracta de l’escriptora lleidatana, Imma Monsó, que ha obtingut el XXXII Ramon Llull amb la novel.la titulada “La dona veloç”. 
Una obra que vol reflexionar sobre la immediatesa i la hiperactivitat del món actual. Una psiquiatra de 48 anys és el seu protagonista, que sempre corre i té una percepció de temps distorsionada, al límit del trastorn, amb un lema principal en la seva vida: “Com més aviat millor”. La novel.la també tracta les relacions entre una filla i un pare, un cirurgià vascular malalt i amant de l’art. Una casa amb jardí de províncies és l’únic espai concret de la novel.la, encara que el lector sabrà que Agnès, la veloç protagonista, viu a Barcelona. 
Imma Monsó i Fornell, és nascuda a Lleida,  l’any 1959. És escriptora i professora de llengües estrangeres. Va fer estudis de Filologia Francesa i es especialitzar en lingüística aplicada a les universitats d’Estrarburg i Caen. L’any 1996 va publicar la seva primera novel.la, “Si és no és”, Premi Ribera d’Ebre. També el mateix any va publicar “No se sap mai”. El 1998, va publicar “Com unes vacances”. Altres títols: “Tot un caracter” (2001), “Millor que no m’ho expliquis” (2003), “Marxem, papà. Aquí no ens hi volen” (2004) i “Hi són però no els veus” (2004).
Font: Diari Ara / 324.cat
Article/post 575 – JMSolé – Vols llegir? – Ràdio Nova