ACTUALITAT
VLLG? / BIBLIOTEQUES
La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ha posat en funcionament un nou servei de descàrrega d’audiollibres en català i castellà des del web Biblioteca Virtual i del Catàleg Col•lectiu Aladí. 
Per accedir-hi, cal disposar del carnet d’usuari de la Xarxa, identificar-se i entrar a l’espai personal, des d’on es pot tenir accés a dues descàrregues per títol. Així mateix, la també ofereix en préstec una selecció d’audiollibres en format CD.
Els audiollibres són llibres parlats que respecten la versió integra de l’obra original; són llegits en veu alta per locutors i narradors. El seu públic potencial més important són les persones amb capacitats visuals reduïdes però també aquelles que no tinguin gaire temps per llegir o simplement vulguin compaginar la lectura amb la pràctica de l’esport o els desplaçaments. Igualment, són una eina molt útil per a l’aprenentatge de llengües.
El catàleg d’audiollibres està format per obres clàssiques i actuals tant en català com en castellà. Des de la plataforma de descàrrega es poden consultar les dades bàsiques de cada llibre, com ara un resum del contingut, el nom del narrador, la durada total de l‘arxiu i fins i tot, efectuar-ne una escolta de mostra.
Font: Biblioteca Virtual – Diputació de Barcelona
Article/post 576 / JMSolé – Vols llegir? – Ràdio Nova