ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES – 142 – 

MEMÒRIA D’UNS ULLS PINTATS  de Lluís Llach 
Va ser l’any 2007 quan el cantautor nascut a Verges, Lluís Llach, va retirar-se dels escenaris i defugir de tota atenció mediàtica. Però ara sorprèn a tots els seus seguidors amb el seu debut literari. Una estrena sentida i personal. Un homenatge als vençuts de la Guerra Civil, amb la reconstrucció molt viva d’un període sovint mas explicat. A més, a l’argument d’uns fets històrics s’hi barreja una història d’amor, el veritable sentit de la novel.la. 
ARGUMENT
Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il.lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada per l’impacte d’uns fets històrics que influeixen d’una manera especialment tràgica en la relació d’amor i d’amistat entre els dos nois, Germinal i David. El mateix Germinal, ja vell, narra la seva experiència escruixidora a un jove director de cinema que busca argument per fer una pel.lícula històrica.
UN LLANÇAMENT LITERARI SENSE CAMPANYA DE PROMOCIÓ
Com bé sap tothom, Lluís Llach resta apartat dels focus mediàtics des del 2007. Retirat de l’activitat pública, musicalment parlant, Llach compagina la feina al seu celler a Porrera i els viatges al Senegal. Només ha tornat a la vida pública en comptats homenatges o actes reivindicatius. Per promocionar el seu llibre, no ha volgut per cap campanya. Per aquest motiu, l’editorial Empúries ha distribuït una única entrevista oficial. El llibre disposa d’un total de 348 pàgines, i alhora és publica en el format tradicional i electrònic. 
PRIMER CAPÍTOL
Clicant aquest enllaç podeu llegir el primer capítol d’aquesta estrena com a escriptor de Lluís Llach, sens dubte un dels esdeveniments literaris més destacats d’aquest principi de 2012.

Font: Editorial Empúries / Diari Ara (tv)
Article/post 579 – JMSolé – Vols llegir? – Ràdio Nova