NOVEL.LA NEGRA
VLLG? / LECTURES PARTICULARS / INCLOU ENTREVISTA RÀDIO

EL SAFAREIG DELS MORTS de MARTA BANÚS

Nova escriptora barcelonina, debutant amb aquesta novel.la amb tocs costumbristes però emmarcada dins del gènere negre. Aquests dies, a més, participant de les activitats entorn a la setmana literària BCNegra que té com a escenari la ciutat de Barcelona. 

Professionalment, Marta Banús, segons explica en la seva presentació com a escriptora, ha treballat a més de vint llocs diferent, fent tota mena de feines, sense deixar de llegir i escriure. 

Però el que escrivia eren coses del mon de l’empresa: informes, cartes, manuals de vendes i altres documents de caire comercial-administratiu. No va ser fins passats els cinquanta que va pensar en que potser havia viscut prou per començar a plantejar-se escriure narrativa. 

ARGUMENT

En aquest debut literari, Marta Banús, ha creat el personatge de l’inspector Ruscalleda, adscrit al jutjat de Berga. Ruscalleda arriba a la Colònia de Can Bartet per investigar  l’assassinat de la majordoma del mossèn. A través dels interrogatoris, les converses i l’observació del seu voltant, l’inspector descobreix un univers endogàmic, ple de xafarderies i dominat per unes relacions molt viciades.
L’assassí pot ser pràcticament qualsevol… La víctima, l’Anselma, era una tafanera malintencionada que havia descobert i esbombat secrets inconfessables de mols veïns de la Colònia, amb la qual cosa s’havia guanyat molts enemics. Sense cap pista, l’inspector Ruscalleda haurà de trobar l’assassí abans que aquest torni a actuar per protegir el seu secret. 
“El safareig dels morts” és publicat per Columna dins de la seva col.lecció “Clàssica”, amb un total de 288 pàgines. Us oferim en aquest enllaç la possibilitat de llegir el primer capítol
ENTREVISTA RÀDIO
Marta Banús va ser entrevistada en el programa de ràdio del VOLS LLEGIR?, en la seva emissió corresponent al dilluns dia 13 de febrer de 2012:

Article/post 583 – JM. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova