QUAN ÉREM FELIÇOS de Rafael Nadal
Premi Josep Pla 2012
VLLG? / INCLOU ÀUDIO-RECOMANACIÓ

Els records d’infantesa del periodista van ser guardonats amb  el premi Josep Pla 2012 de narrativa, un dels més veterans de les lletres catalanes, que enguany ha arribat a la seva 44ena edició. A “Quan érem feliços”, Nadal gira la mirada enrere per recordar la Girona dels 50 i 60, l’ambient de la postguerra en què va créixer l’autor, acompanyat de dotze germans. 
L’ARGUMENT
Basada en les peripècies d’una família nombrosa de dotze germans a la Catalunya de la postguerra, la seva línia argumental basada en una història real, està plena d’emocions, d’humor i de tensions en la qual l’autor evoca en primera persona el paisatge de la seva infantesa. Un recorregut de vegades íntim i de vegades panoràmic, gairebé cinematogràfic, ple d’imatges poderoses dels carrers del Barri Vell de Girona, l’estiueig a la Fosca, els setembres a pagès, al más d’Aiguaviva i els anys d’internat al Collell. 
L’AUTOR
Rafael Nadal (Girona, 1954) va ser director d’El Periódico de Catalunyades del 2006 fins al 2010. També fa participar en l’arrencada de l’ARA i actualment forma part de La vanguardia i col·labora amb TV3 i RAC1. Nadal s’emporta els 6.000 euros amb què està dotat el premi Josep Pla.

ÀUDIO-RECOMANACIÓ

Isabel Casas de la Llibreria Llegim? d’Igualada i col.laboradora setmanal del programa de ràdio, VOLS LLEGIR?, va recomanar aquesta novetat editorials durant l’emissió del programa corresponent al dilluns 20 de febrer de 2012:

Font: Destino
Article/post 591 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova