CRIMS DE SANG de Sebastià Alzamora
Premi Sant Jordi 2011
Escriptor, crític literari i gestor cultural, el mallorquí Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972), ha estat el creador de l’escriptura d’aquest thriller d’atmosfera gòtica, un relat policíac situat a la Barcelona de la guerra civil, que impressiona per dinamisme narratiu de la seva construcció, la fusió dels gèneres més diversos i la força de la seva prosa. Publica Proa, amb un total de 280 pàgines. 
L’ARGUMENT
Barcelona, estiu de 1936. Als inicis de la guerra civil, en plena persecució i matança dels religiosos per part del nuclis anarcosindicalistes, un sacerdot marista i un nen de set o vuit anys, apareixen assassinats en circumstàncies molt estranyes. El comissari Gregori Muñoz obre una investigació per descobrir la identitat de l’assassí, de qui només sabem que és algú que afirma ser un vampir. 
Mentrestant, una comunitat de monges caputxines viu un estrany segrest dins el seu convent, en companyia del bisbe de Barcelona, que ha estat suposadament executat. La recerca policial farà coincidir el comissari amb les negociacions que mantenen l’ordre marista i la CNT-FAI per alliberar 172 religiosos a canvi d’una important suma de diners.
Font: Proa
Article/post 595 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova