ACTUALITAT 
VLLG? / IGUALADA / 3L – LLENGUA, LITERATURA, LECTURA
La regidoria de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada ha presentat un programa d’activitats que tenen com objectiu: incentivar la lectura en els diferents equipaments i activitats municipals, fomentar el bon ús de la llengua i promocionar autors catalans i igualadins, i que posa a disposició dels diferents equipaments, escoles i entitats de la ciutat.
“3L, Llengua, Literatura, Lectura” és la denominació d’aquest programa, presentat pel regidor de Promoció Cultural, Josep Miserachs, i apadrinat en el mateix acte que ha tingut lloc a l’Ajuntament igualadí, pel director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, amb la presència de l’alcalde de la capital de la comarca de l’Anoia, Marc Castells.
Aquest programa ofereix diverses activitats. Pel que fa la primera L, la llengua, a les accions habituals com el Correllengua i el Voluntariat per la Llengua, s’hi afegiran iniciatives com l’impuls de la projecció de cinema català, l’incentiu de l’ús del català als comerços de la ciutat, la constitució d’una comissió per la llengua que aplegarà diferents entitats que treballen en pro del català, l’estudi del patrimoni lingüístic igualadí amb una especial atenció en singularitats com ara les expressions, les dites i llegendes o els renoms de les cases i, finalment, l’impuls del programa Sant Jordi Actiu, amb un seguit d’activitats lligades a la llengua coincidint amb la Diada del llibre, el 23 d’abril.
Literatura és la segona L d’aquest programa, que planteja un major suport a les producció literària local, especialment a aquells autors i obres que posin en valor el patrimoni literari igualadí, amb la previsió de crear tallers d’escriptura creativa, i la posada en marxa de la Setmana de la Poesia dins dels actes del Dia Mundial d’aquest gènere literari i, finalment, es crearan rutes literàries per la ciutat i diferents racons de la poesia i acostar-la al ciutadà. 
Finalment, la darrera L correspon a la lectura, amb l’objectiu de ser el més actiu. A les accions que fins ara es duien  a terme com, L’Hora del Conte, els Clubs de Lectura o els Fons Literaris, s’hi afegiran de noves com el Mercat de Lletres, on es podrà apreciar l’encant dels llibres vells i fomentar la lectura de grans obres, i també l’Explica’ns el teu Llibre, adreçat als lectors, on tindran l’oportunitat d’explicar el seu llibre preferit o que més els ha marcat.

Article/post 597 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova