EL MERCADER DE COIA VALLS
VLLG? / NOVEL.LA HISTÒRICA
Molt esperada nova novel.la de l’escriptora Coia Valls, que ens ofereix una recreació magistral de la gran Barcelona dels primers mercaders. De ben segur que serà una de les apostes més fermes per l’edició del Sant Jordi d’enguany. De fet, els llibreters catalans han demostrat ja un entusiasme especial amb aquest nou llibre, convertint-lo en tot un fenomen editorial abans de la seva publicació, prevista pel dia 14 de març d’aquest 2012. La prova d’aquest entusiasme ha estat la resposta dels propis llibreters en rebre per avançat abans de la publicació del llibre, exemplars del mateix, per ser valorat. La resposta ha estat que l’editorial Ediciones B ha hagut de duplicar la tirada inicialment prevista per poder satisfer totes les comandes. 
Inspirada en la tesi doctoral de l’historiador Víctor Hurtado sobre la família Mitjavila, la novel.la recrea una figura emblemàtica del segle XIV, una espècia de “padrí” barceloní, que es converteix en el primer mercader de l’època, pioner d’una estirp d’emprenedors.
ARGUMENT
Al segle XIV, Barcelona és una ciutat plena d’oportunitats, el centre comercial de la Corona d’Aragó, capaç d’il.lusionar a aquells que arriben per instal.lar-se. Jaume Miravall, un home hàbil i carismàtic, arriba a la ciutat procedent de Reus per convertir-se en mercader i creuar els mars en busca de nous mercats, aventures i coneixements. 
Essent Barcelona el gran escenari d’EL MERCADER, però també València, Tortorsa, Reus, Sitges o les exòtiques Cefalú i Alexandria, aquesta novel.la ens parla de les immenses dosis d’esforç i esperança que necessitem per aconseguir els nostres somnis, de com ens aixequem caminant inclús quan tot sembla perdut.
L’AUTORA
Coia Valls, nascuda a Reus l’any 1960, és escriptora i professora d’Educació Especial i Logopèdia. Ha publicat la novel.la LA PRINCESA DE JADE (2010), guanyadora del XIVè Premi Nèstor Luján de novel.la històrica. A més, també és autora de nombrosos contes i relats en volums col.lectius. En el món de la literatura infantil ha vist la llum MAREA DE LLETRES, i la novel.la L’OMBRA DELS OBLIDATS. També és responsable del bloc EL CUADERNO NARANJA, i no ens oblidem de la seva tasca com actriu. 

PRIMERES PÀGINES
En aquest enllaç adjunt (clicar aquí) podeu accedir a la lectura de les seixanta primeres pàgines d’aquesta novetat editorial. Un primer tast de lectura d’EL MERCADER. 

COIA VALLS, ENTREVISTADA EN EL VOLS LLEGIR?
L’escriptora reusenca va ser entrevistada pel programa de ràdio VOLS LLEGIR?, en la seva emissió corresponent al dilluns 12 de març:

Font: Ediciones B
Article¡/post 608 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova