ACTUALITAT

VLLG? / POESIA
Divendres 23 de març va ser la data escollida per la presentació a Igualada del darrer poemari del periodista i escriptor anoienc, Ernest Farrés
L’acte ha estat organitzat conjuntament per la Biblioteca Central d’Igualada i la Llibreria Aqualata, ubicada al carrer Sant Josep, 14 de la capital de la comarca de l’Anoia. El llibre és publicat per l’Editorial Meteora.
L’OBRA
A “Blitzkrieg”, l’autor ens ofereix trenta poemes que ens descriuen les contradiccions de la societat actual i la desorientació ideològica a què ens arrossega la crisi global. Farrés també utilitza els poemes per analitzar a fons la funció social i intel.lectual de la mateixa poesia i de l’ofici de poeta. 
L’AUTOR
Ernest Farrés Junyent (Igualada, 1967) és periodista i escriptor. És autor dels llibres de poesia Clavar-ne una al mall i l’altra a l’enclusa (1996), Mosquits (1998),Edward Hopper (2006) i Els efectes imprevisibles dels camps magnètics (2011), així com també de 21 poetes del XXI. Una antologia dels joves poetes catalans(2001).

El poemari Edward Hopper ha estat traduït a l’anglès (la traducció anglesa, a cura de Lawrence Venuti, va merèixer el Robert Fagles Translation Prize 2008 i la menció d’honor de l’Aldo and Jeanne Scaglione Prize 2010 que atorga la Modern Language Associa­tion of America) per Graywolf Press als Estats Units i per Carcanet a Anglaterra, i a l’italià per Edizioni Nemapress. El poemari va ser adaptat al tea­tre l’any 2007 amb el títol de La ciutat d’Edward Hopper.

Farrés ha escrit en mitjans com Diari d’IgualadaLa Veu de l’AnoiaRegió 7El TempsQué Leer, La Mañana i Avui. Des de fa anys és redactor deLa Vanguardia
RES NO ÉS U
Les societat pures no existeixen.
Amb uns paràmetres que es debiliten,
els Estats purs o ideals no existeixen,
com no existeixen les nacions pures.
Potser sí que existiren, i potser
vas ser bo, o potser no. Les llengües pures
no existeixen i les identitats
culturals, ètiques, religioses
que, com tot, han sorgit perquè es barregen,
presenten multiplicitat de caires.
Amb gran sorpresa per part de tothom,
les nostres diferències es deixen
de pensar com llarg temps van ser pensades.
Els annexionismes europeus
donen pas a l’expansió per via
de les incorporacions. Els canvis
petits van acompanyats d’altres canvis
més grossos que ens agafen indefensos.
Els discursos polítics s’articulen
a base d’estratègies, idees,
oblits i abstraccions alienígenes.
L’homogeneïtat desapareix
de la nostra representació
de la realitat. La joventut
sí que és pura, és després que s’esgavella. 
-Ernest Farrés / BLITZKRIEG-
Font: LLibreria Aqualata / Editorial Meteora
Article/post 616 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova