EL CAÇADOR D’OMBRES de Joan Barril
VLLG? / Recomanació de Llegim? Llibreria – Igualada
Aquesta és una novel.la sobres les segones oportunitats que ens ofereix la vida i sobre la necessitat de conèixer-se a un mateix per afrontar-les i decidir-se. Una reivindicació del viatge i la ficció com a espais on viure plenament. Llibre publicat per Edicions 62, amb un total de 304 pàgines. 
L’ARGUMENT
En Lluís Soley és el propietari d’una empresa familiar catalana. Té vora cinquanta anys i darrerament la vida no li ha estat gaire satisfactòria en l’aspecte personal. Els seus pares han mort i el seu matrimoni ha començat a fer aigües. Té clar que ha de començar una nova vida, però no té esma per afrontar-ho. De sobte, una oferta de compra milionària resol el seu dilema.
Aquests mateixos dies, però, un científic que es disposava a participar en la gran cursa Transahariana és segrestat. Necessitat d’emocions i d’una causa per viure, en Lluís, empès per unes imatges televisives sorprenents, emprendrà un viatge per continent africà a l’encalç del científic. Amb l’ajut de l’antiga secretària personal de seu pare, aviat tot un seguit de personatges es veuran implicats en aquesta aventura. 
L’AUTOR
Joan Barril, nascut a Barcelona el 1952, és periodista i escriptor, ha publicat articles d’opinió, reportatges i contes a la premsa escrita. De la seva obra literària cal destacar les novel.les “Parada obligatòria” (Premi Ramon LLull, 1998), “Tots els ports es diuen Helena” (Premi Ramon Muntaner, 1998), “Gairebé una parella” (2001) i “Certes mentides” (Premi 23 d’Abril 2002), totes traduïdes al castellà, el gallec i portuguès. 
Altres obres: “Les terres promeses” (2010), “Sobre l’amor” (2007), “Sobre la distància” (2008) i “Sobre els plaers” (2009). Els darrers anys ha codirigit i presentat l’espai setmanal “L’illa del tresor” (Premi Nacional de Televisió), al Canal 33, i l’espai de llibres “Qwerty” a BTV. Actualment dirigeix i presenta cada vespre “El cafè de la República”, a Catalunya Ràdio.
RECOMANACIÓ LLEGIM? LLIBRERIA
A la col.laboració setmanal que una de les responsables de la Llibreria Llegim? d’Igualada, Isabel Casas, en ofereix en el programa de ràdio, VOLS LLEGIR?, va escollir aquesta proposta literària de Joan Barril per recomanar-la a tots els oients. Aquest és el podcast de la seva intervenció del dilluns 19.03.2012: