COSES DE LA VIDA MODERNA de Ròmul Brotons
58 Invents que han transformat Barcelona
VLLG? / DIVULGACIÓ I SOCIETAT
Albertí Editors afegeix un nou títol a una excel.lent col.lecció d’assajos sobre l’evolució de la nostra societat en diversos àmbits com el món de la publicitat, les joguines, els vestits de bany, els parcs d’atraccions, dones que han tingut la seva història silenciosa, i també un bon treball d’investigació i divulgació que ens ha donat a conèixer més d’aprop, dames, reines i abadesses. 
Elisenda Albertí i Ròmul Brotons són els seus autors, que amb la mesura justa ens han ofert fins el moment aquest conjunt d’obres que tenen la molt bona proposta de ser una lectura divulgativa i d’entreteniment. De fet, Lluís-Anton Baulenas a la seva crònica publicada al digital d’El Punt-Avui el 25 de març, explica envers a la publicació d’aquest llibre de no-ficció, que Albertí Editors ha posat en pràctica amb aquesta col.lecció anomenada “Orígens”, una tradició molt anglosaxona de llibres de miscel.lània, que parlen de curiositats o simplement, apleguen dades de la més diversa factura de manera amena i gràfica. Una tradició, que segons Baulenas, està mancada a la ciutat de Barcelona, i que d’aquesta manera poder facilitar al ciutadà, acostar la història de la seva ciutat. 
ARGUMENT
“COSES DE LA VIDA MODERNA”, ens presenta un conjunt d’invents que han contribuït o ajudat a la transformació de la ciutat de Barcelona, però també qualsevol altra del món. 
Elements tant comuns com la bústia, la columna de la publicitat, cabina telefònica, el cotxe infantil i l’elèctric, els grans magatzems i supermercats, la porta giratòria, els semàfors, els parquímetres, pas de zebra, carril bici, les portes automàtiques, el quiosc, l’escala mecànica, i així fins a 58 elements, han contribuït de manera molt efectiva a la transformació del concepte de vida en una gran ciutat.  
El text d’aquesta obra ve acompanyat per un total de 170 imatges, postals de l’època i fotografies, i disposa de 192 pàgines.
L’AUTOR
L’autor és el barceloní Ròmul Brotons, que amb aquesta obra afegeix un nou volum a la col.lecció de llibres com “El triomf de la imaginació”, “60 invents que han canviat el món”, “Estimats Reis Mags. 35 jocs i joguines per recordar”, i més recentment, “L’increïble vestit minvant”, un recorregut per la història del banyador femení, i l’assaig dedicat als parcs d’atraccions de Barcelona, des de 1835 fins a l’actualitat.
Font: Albertí Editors / Diari El Punt-Avui
Article/post 621 – J. M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova