ACTUALITAT
VLLG? / SANT JORDI 2012
Segons les previsions del Gremi de Llibreters de Catalunya, s’espera que per aquest Sant Jordi les vendes arribin als 17 milions d’euros i d’aquesta manera mantenir les dades del passat 2011. Antoni Daurà, president del Gremi de Llibreters ha explicat que el consum de llibres es troba sota mínims històrics però s’ha mostrat esperançat que es pugui mantenir la xifra de vendes de l’any passat, quan el volum ja es va reduir en un 10 %. El factor més destacat que pot ajudar a mantenir aquests nivells de venda és que la diada del llibre s’escau en dia feiner. 
Daurà també ha declarat que els títols més mediàtics, la narrativa i la literatura juvenil i infantil continuaran sent els gèneres literaris més venuts, i creu que no es bo focalitzar l’atenció en uns quants llibres. Alhora recorda la importància dels llibres que no estan a les llistes dels més venuts, ja que representen la part més important de la venda. 
Pel que fa els llibres electrònics, el president del Gremi de Llibreters és mostra escèptic, ja que per ara només representa l’1% de les vendes. El Sant Jordi encara domina el format tradicional, per que la gràcia de la Diada continua sent poder remenar i buscar entre les parades i no pas descarregar-se títols. 
Els llibreters instal.laran prop d’unes 400 parades a tot Catalunya, de les quals el 70% es concentra aproximadament a Barcelona. 
Article/post 630 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova