ACTUALITAT / SANT JORDI 2012
VLLG?
NOVA TRADUCCIÓ: “LES VEUS DEL PAMANO” DE JAUME CABRÉ
La novel.la de Jaume Cabré, que ha venut més de 600.000 exemplars, entre totes les seves edicions, tant en català com les seves traduccions, vol fer ara un espai en el mercat en castellà amb al nova edició que l’editorial Destino acaba de posar a la venda. Jaume Cabré que s’ha convertit en tot un fenomen editorial a Catalunya i Alemanya i ha esdevingut autor de culte en tots els països europeus on la novel.la ha estat publicada. 
Recordem que “Les veus de Pamano” presenta un retrat lúcid i complex de la societat espanyola des de la Guerra Civil fins als nostres dies. Precisament per aquest mateix camí d’èxit va la seva darrera obra: “Jo confesso”, publicada el passat 2011 i que de ben segur serà un dels puntals de venda d’aquest Sant Jordi.
(Escolteu podcast-entrevista a Jaume Cabré en el programa literari VOLS LLEGIR? de RÀDIO NOVA, clicant aquest enllaç)
NOVETAT EDITORIAL: ÉS REEDITA ASSAIG DE L’HISTORIADOR JAUME VICENS VIVES
Les editorials Quaderns Crema i Acantilado publiquen la versió catalana i castellana, respectivament, de l’assaig que l’historiador Jaume Vicens Vives (1910-1960), va escriure a finals de la dècada dels 50 del segle XX, titulat: “Espanya contemporània (1814-1953).
ÈXIT ASSEGURAT: NEUS CATALÀ REVIU LA SEVA VIDA A LA NOVEL.LA “UN CEL DE PLOM”
Serà un dels top-venda d’aquest Sant Jordi 2012. “Un cel de plom”, llibre publicat en català per Amsterdam llibres i en castellà per l’editorial Roca, reconstrueix l’extraordinària vida de Neus Català, explicada per ella mateixa. Català va sobreviure a l’horror dels camps de concentració, entre ells els de Ravensbrück, gràcies a la força moral i a la solidaritat entre les companyes. En ser alliberades es van prometre no oblidar. Als noranta-sis anys, la protagonista es manté fidel a la seva lluita per la memòria. El llibre s’ha novel.litzat gràcies al treball realitzat per Carme Martí, llicenciada en filologia catalana .
SISENA EDICIÓ: “QUAN ÉREM FELIÇOS DE RAFAEL NADAL
Les memòries d’infantesa del periodista, Rafael Nadal, que van guanyar el premi Josep Pla 2012, es perfilen com un dels llibres candidats a ser un dels més venuts durant aquest Sant Jordi. Prova d’aquesta afirmació és la posada a la venda de la sisena edició, dos mesos després de ser publicat el llibre a través de l’editorial Destino. 
Font: Editorials
Article/post 637 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova