ACTUALITAT
VLLG? / VILANOVA DEL CAMÍ (ANOIA)

La Biblioteca de Vilanova del Camí va celebrar el passat 30 de març el vuitè aniversari del Club de Lectura amb diferents activitats, entre elles, un nou club de lectura, aquesta vegada a l’entorn del llibre L’Intrús en la pols de William Faulkner. 
El Club, moderat per Montserrat Farrés, es va fer, com és habitual, en doble sessió, una a dos quarts de quatre de la tarda i l’altra a dos quarts de vuit del vespre.
A propòsit de l’aniversari, la Biblioteca també ha editat una guia de lectura que recull els 42 títols que s’han llegit i comentat als Clubs de Lectura des que van començar l’any 2002 i han muntat una exposició amb les quaranta dues obres que s’han posat, novament, a disposició dels usuaris.
Des de la Biblioteca de Vilanova del Camí, Teresa Mas, ha fet una valoració molt positiva dels actes del 8è aniversari del Club de Lectura que ha aconseguit aplegar una vintena de persones de manera habitual i fins a cinquantena, en moments puntuals.
Tot i així, Teresa Mas opina que el Club encara pot continuar creixent, tant des del punt de vista de les persones que hi participen com des del punt de vista dels gèneres i de les obres a comentar.
Pel que fa als títols comentats als Clubs de Lectura, Teresa Mas, explica que es tenen en compte les propostes dels usuaris però que sovint prefereixen que els sorprenguin. És, diu Mas, una manera de descobrir nous títols i nous autors.
Els membres més actius del Club de Lectura van organitzar també, el 30 de març, un sopar en el que hi van participar una vintena llarga de persones. Un acte que ja s’ha fet en altres ocasions però que en motiu de l’aniversari del Club, van voler fer d’una manera més formal. La bibliotecària vilanovina Teresa Mas creu que actes com aquest ajuden a promoure la lectura més enllà de la biblioteca alhora que cohesiona el grup. De fet el Club de Lectura disposa d’una pàgina a facebook, des d’on podreu seguir les seves activitats.
I parlant d’activitats, la Biblioteca vilanovina ja ha programat els propers Clubs de Lectura. Divendres 20 d’abril, a les sis de la tarda, Club de Lectura Manga, adreçat als més joves: “Bakuman”, escrit per Tsugumi Ohba i il•lustrat per Takeshi Obata. El Club estarà moderat per Dani Río Romo, documentalista i expert en el món del manga.
La segona proposta és per al 25 de maig, com sempre en doble sessió de tarda i vespre, que serviran per comentar el llibre “El que el dia deu a la nit”, escrit per Yasmina Khadra, pseudònim de Mohamed Moulessehoul. La dinamització del Club de Lectura anirà a càrrec de Montserrat Farrés Bonay.
La Biblioteca de Vilanova del Camí també col•labora en l’organització del club de lectura radiofònic, Vols llegir?, de Ràdio Nova, dirigit i presentat per Josep Maria Solé que el proper 23 d’abril comentarà el llibre de la periodista Mireia Rubio, “El abrazo náufrago”.
Font: Serveis Informatius – Ràdio Nova
Article/post 636 – Vols llegir? – Ràdio Nova