LAS TRES PIPAS DE FRANCISCO VALDÉS  de Juan Bautista Durán
-Inclou àudio/entrevista-
En aquesta novetat editorial de The Ramblas Project, l’escriptor Juan Bautista Durán ens ofereix el retrobament entre la literatura i l’art de fumar. El protagonista, un jove del nord, arriba a un Madrid intemporal on el tabac està prohibit. Aviat descobreix el “Club de Francisco Valdés”, un local clandestí al que acudeixen persones d’allò més disperses, des d’uns cridaners comtes a René Magritte, Ernest Hemingway o Greta Garbo, tots amb la intenció d’assabori un bon havà o la pipa.
A partir d’aquesta circumstància, els nous personatges que aniran apareixent i les peripècies del protagonista atraparan al lector fins trobar-se en un altre escenari, on les tornes s’han tornat i no obstant això romanen sorprenentment lligades al club. 

L’AUTOR
Juan Bautista Durán, nascut a Barcelona, manté un vincle important a Igualada on va estudiar. És defineix literàriament com a “contista”. S’estrena amb la narrativa amb aquesta novetat editorial. Pel que fa el relat de contes, ha publicat en diverses revistes i també a la premsa diària, com és el cas de La Vanguardia. Com a escriptor s’ha format a Madrid. Una de les seves activitats professional, ha estat com a secretari de l’escriptor i acadèmic de la Llengua Espanyola, Alvaro Pombo, poeta, novelista, polític i també activista. Recordem que Pombo va guanyar el Premi Planeta l’any 2006, i més recentment ha estat guardonat amb el Premi Nadal amb l’obra titulada: “El temblor del héroe”. 

ENTREVISTA VOLS LLEGIR?
Dilluns 14 de maig el programa de ràdio VOLS LLEGIR? va entrevistar a l’autor d’aquesta novetat editorial, Juan Bautista Durán, amb la col.laboració de la llibretera igualadina, Isabel Casas. Ho podeu escoltar en aquest mateix article:

Article/post 655 – Vols llegir? – Ràdio Nova