SAGA LITERÀRIA
VLLG? / NOVETATS EDITORIAL
Consolidació d’una de les noves sagues juvenils. L’editorial ALFAGUARA posa en circulació per  ser triada i llegida, el cinquè lliurament de la saga creada a mitjans de la dècada dels 90 del segle XX per GEORGE R.R. MARTIN: JOC DE TRONS
“Reis i reines, cavallers i renegats, mentiders, senyors i homes honestos…, tots juguen al joc de trons”, així es va presentar la primera de les novel.les que han traspassat el seu èxit editorial a la pantalla plana del nostre televisor, gràcies a l’adaptació a aquest mitjà i que en el nostre país podem seguir des del CANAL PLUS. Recordem que el primer volum de la saga, editada en català,  es va publicar el novembre del 2011. Posteriorment s’han publicat els següents títols: XOC DE REIS (desembre 2011), TEMPESTA D’ESPASES (març 2012) i finalment, FESTÍ DE CORBS i DANSA AMB DRACS, les dues publicades alhora aquest mes de maig de 2012.
DANSA AMB DRACS. CANÇÓ DE GEL I FOC 5 de George R.R. Martin
Sobre una terra devastada per la guerra dels Set Regnes, es tornen a agitar les marees de la cobdícia. Mentre que els viaranys del destí portaran a Tyrion cap a orient, passant tota mena d’aventures. la Daenerys i els seu dracs ja adults, viuran la seva pròpia odissea entres les muralles de la ciutat de l’Harpia. Al mateix temps, pretendents procedents de diversos punts de la terra s’han posat en camí amb l’ànim de convertir-se en consort de la Daenerys. Al Mur, les coses també estan canviant…
L’AUTOR
George R.R. Martin, nascut el 1948 a New Jersey (EUA), és un escriptor de ciència ficció i fantasia, guionista i productor. A més, professor de periodisme i director de torneig d’escacs. Autor prolífic de novel.les curtes de ciència ficció durant la dècada dels setanta. Durant els 80 debuta a la televisió com a editor i productor. L’any 1996, Martin torna a recuperar la seva faceta d’escriptor de novel.les de fantasia, iniciant el cicle de CANÇÓ DE GEL I FOC, aclamada per la crítica dels Estats Units, i traspassant fronteres fins arribar als nostres dies, especialment aclamada la versió adaptada a la televisió de JOC DE TRONS. 
Pàgina web oficial: George R.R. Martin
Article/post 668 – J.M. Solé – Vols Llegir?