ELS JOCS DE LA FAM de Suzanne Collins
Ens trobem davant d’una trilogia literària. Ciència ficció juvenil al cent per cent. ELS JOCS DE LA FAM és compon de tres lliuraments i està creada per l’escriptora Suzanne Collins. 
El primer llibre original va ser publicat el setembre de l’any 2008. La seva protagonista de setze anys, Katniss Everdeen, viu en un món post-apocalíptic on un govern poderós anomenat el Capitoli s’ha fet amb el poder després de diversos desastres devastadors…
ELS JOCS DE LA FAM (primer volum)
Un passat de guerres ha deixat els 12 districtes que divideixen el país sota el poder tirànic del “Capitoli”. Sense llibertat i en la pobresa, ningú no pot sortir dels límits del seu districte. Només una noia de 16 anys, la Katniss Everdeen, gosa desafiar les normes per buscar menjar i mantenir la seva família. Com exemple d’autoritarisme i prepotència, el “Capitoli” obliga a cada districte a enviar un noi i una noia a un esdeveniment televisiu anual anomenat ELS JOCS DE LA FAM. El terreny hostil, les regles i l’audiència poden variar d’una edició dels jocs a una altra, però hi ha una constant: han de lluitar a mort entre ells fins que quedi un sol supervivent. 
Quan la seva germana petita és triada per als jocs, la Katniss no dubta a ocupar el seu lloc, decidida a demostrar amb la seva actitud ferma que fins i tot en les situacions més desesperades hi ha espai per a l’amor i el respecte. Fins al final, intentarà triar l’amistat en lloc de la traïció, imposar els seus propis principis abans que els desitjos dels tirans.
EN FLAMES (segona part)
Contra tot pronòstic, la Katniss ha guanyat els JOCS DE LA FAM. És un miracle que ella i el seu company del Districte 12, en Peeta Mellark, segueixin vius. La Katniss hauria de sentir-se alleujada i contenta, ja que, al cap i a la fi, ha tornat amb la seva família i el seu amic de tota la vida, en Gale. Tot i això res és com a ella li agradaria. En Gale manté distàncies i en Peeta li ha donat l’esquena del tot. A més, hi ha rumors que existeix una rebel.lió contra el Capitoli, una rebel.lió que la Katniss i el Peeta podrien haver ajudat a encendre. 
L’OCELL DE LA REVOLTA (tercera part)
La Katniss ha tornat a desafiar i a vèncer el Capitoli, però tot i haver sortit victoriosa del camp de batalla, al poder no li agrada perdre. El president Snow vol revenja i ha deixat molt clar que tothom corre perill: la família de la Katniss, els seus amics i qualsevol que visqui al Districte 12
L’AUTORA
Suzanne Collins, escriptora nord-americana i guionista. Des del 1991 s’ha dedicat a la televisió escrivint per a nens i joves. Ha estat guionista de diversos programes de la cadena NICKELODEON. 
Mentre treballava en una sèrie de la Warner, l’escriptor de llibres infantils James Proimos la va convèncer d’intentar escriure un llibre per a joves. D’aquesta manera va crear la seva primera saga literària, LES CRÒNIQUES DE LES TERRES BAIXES. 
La trilogia és publicada en català per l’editorial Estrella Polar del Grup 62, dins de la col.lecció “L’illa del temps”.
Article/post 669 – J.M. Solé – Vols llegir?