ACTUALITAT
VLLG? / COMMEMORACIÓ LITERÀRIA
Aquest any 2012 és commemora el naixement de tres escriptors de gran prestigi de les Lletres Catalanes: Joan Sales, Pere Calders i Avel.lí Artís Gener Tisner
Tots tres van ser dels escriptors que van viure en primera persona les vicissituds del segle XX, a través de la Guerra Civil espanyola i un llarg exili, fins que van decidir tornar i reprendre, amb les circumstàncies adverses, la literatura catalana, singularment en l’àmbit de la narrativa, Calders i Tísner, i també en el de l’edició, Sales.
Per celebrar aquest centenari, l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya han impulsat L’ANY SALES, CALDERS, TÍSNER, amb que pretenen segons declaracions de la comissària encarregada de l’organització, Laura Borràs: “descobrir aquests autors i fomentar-ne la lectura”. Per aquest motiu s’ha organitzat un extens programa d’activitats acadèmiques i artístiques adreçat a tot tipus de públic: conferències, rutes literàries, clubs de lectura, taules rodones, espectacles poètics i teatrals, exposicions, activitats escolars i les xarxes socials. 
Tota aquesta activitat queda recollida en una excel.lent pàgina web, on a més es pot fer un tomb virtual per la vida i obra dels homenatjats tot revisant els continguts que han preparat: salescalderstisner.cat
LAURA BORRÀS AL VOLS LLEGIR?
Laura Borràs, filòloga i professora universitària, a més d’escriptora i col. col·laboradora habitual de diversos mitjans de comunicació, és la comissària de l’organització d’aquesta celebració del centenari dels tres escriptors: Sales, Calders i Tísner. 
El passat 14 de maig, Borràs va ser entrevistada en el programa literari de Ràdio Nova, amb motiu de la publicació del seu nou llibre: DOS AMANTS COM NOSALTRES (Ara Llibres), un recull d’històries romàntiques i sexuals de la literatura catalana. Entrevistada pel també escriptor i periodista igualadí, Pep Elias, junt amb l’editor del programa, Josep Maria Solé, l’autora va explicar-nos detalls d’aquesta commemoració literària. En aquest article us oferim l’oportunitat d’escoltar aquesta entrevista:


Font: Pàgina web oficial de l’organització d’aquesta commemoració: salescalderstisner.cat
Article/post 677 – J.M. Solé – Vols llegir?