LA SEMILLA DE LA FELICIDAD. BUTÁN, UNA IDEA QUE INSPIRA AL MUNDO.

de David Escamilla
Encara sota els efectes de l’èxit de vendes i bones crítiques del seu darrer llibre publicat el març d’aquest 2012, Paraules d’amor (Edicions 62), el periodista i escriptor barceloní David Escamilla, presenta nova proposta de lectura. Sota el segell Plataforma Editorial, ens ofereix les claus concretes i essencials per ser feliç en la vida a les pàgines de La semilla de la felicidad, i amb el subtítol: Bután, una idea que inspira al mundo.
A la portada del llibre ens planteja una qüestió a tenir en compte: Per què no convertim tot el nostre planeta amb un jardí? Fins fa molt poc la felicitat només ha estat un concepte teòric, filosòfic i poètic. Alguns han dit que es tracta d’una aspiració legítima, mentre que altres s’han atrevit a afirmar que és una utopia impossible d’assolir. Però en els últims anys la felicitat ha començat a concretar-se, fins i tot formant part d’alguns programes polítics, d’enquestes i d’indicadors socials, com el FIB (Felicitat Interior Bruta).

I tota aquesta revolució silenciosa va començar al llunyà regne de Bhutan, un petit país a la serralada de l’Himàlaia, a mig camí entre l’Ìndia i la Xina. Gràcies a aquest gest ple de sensibilitat i de sentit comú, per primera vegada en la història, uns governants decidirien adoptar una actitud valenta, atrevint-se a preguntar als seus propis ciutadans si, més enllà d’arribar o no a final de mes (PIB), eren realment feliços (FIB).

I va ser precisament a partir d’aquella constatació quan Bhutan va trobar una lluminosa idea: sense una felicitat concreta i reial, la vida no té gaire sentit. Perquè el que mesurem acaba irremeiablement afectant al que fem, i si els nostres indicadors només mesuren quan  produïm, les nostres accions tendiran únicament a produir més i més, sense mesura. Per tot això avui és més urgent que mai que transformem les nostres accions individuals i socials, orientant adequadament per assolir una veritable plenitud com a éssers humans, és a dir, una felicitat quotidiana. 

L’AUTOR
David Escamilla, nascut a Barcelona l’any 1969, és periodista i escriptor. Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona). Ha publicat una trentena de llibres de diversos gèneres: poesia, biografies, guies culturals, assaig, contes i novel.la. Com a periodista ha treballat en premsa, ràdio i televisió. Ha estat cap de redacció de publicacions i cap de premsa d’editorials. Ha escrit documentals per a la televisió i ha dirigit també una pel.lícula. D’altra banda, és fill del popular radiofonista Salvador Escamilla, de la periodista napolitana Elena Imparato, i afillat de Joan Manuel Serrat. 
ENTREVISTA AL VOLS LLEGIR?
El periodista i escriptor, David Escamilla, ha esta entrevistat en el programa de ràdio del VOLS LLEGIR?, amb motiu de la publicació del llibre Paraules d’amor (Ed. 62), i us oferim en aquest article la possibilitat d’escoltar-la:

Font: Plataforma Editorial
Article relacionat: Els lectors que si estimen els llibres -163- Paraules d’amor (Ed. 62)
Article/post 686 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova