ACTUALITAT
VLLG? / CLUB DE LECTURA A LA RÀDIO

Ràdio Nova ha emès aquest dilluns 18 de juny el cinquè Club de Lectura Vols llegir? dins l’espai que dirigeix Josep Maria Solé, col·laborador d’aquesta casa. L’escriptor i periodista Martí Gironell ha estat el protagonista d’aquesta edició del club que es va gravar divendres i que s’ha difós , de vuit a nou, pel 107.7 de l’fm i per radionova.cat, mitjançant el servei de ràdio online. Un espai que ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca de Vilanova del Camí i de la Institució de les Lletres Catalanes.
Mitja dotzena de contertulianes habituals del club de lectura radiofònic han participat en la trobada amb Gironell. Josep Maria Solé es mostra molt satisfet de la bona acollida que ha tingut l’activitat i sobretot de la bona predisposició de Gironell per atendre la invitació i per compartir conversa amb les participants entorn a la lectura de la novel·la El pont del jueus publicada per l’editorial Columna l’any 2007.
Aquesta vegada totes eren dones; Eva Copoví i Adela Ortega, de Vilanova del Camí; Cristina Llobet i Isabel Casas, d’Igualada; Duvi López, de la Torre de Claramunt i Dolors Vergés, veïna de Vallbona d’Anoia.
Totes sis van poder intercanviar impressions sobre la lectura i expressar la seva opinió a l’autor, a banda de conèixer detalls que només de la mà de Gironell podrien haver aclarit respecte a la creació d’aquesta història d’intriga, ambientada en l’època medieval, que ens planteja la lluita de poder pel comtat de Besalú.
També van poder preguntar-li sobre el procés de construcció de la darrera obra literària que Gironell publicarà a finals d’any (possiblement el novembre) i que l’ha portat a viure en una cel·la del Monestir de Sant Benet, al Bages, per basar-la en la vida i obra de l’Abad Pare Frigola.
Aquest cinquè Club de lectura Vols llegir? ha estat la cirereta del pastís per tancar una excel·lent temporada del programa que condueix Josep Maria Solé, que va estrenar aquest espai literari del club de lectura radiofònic vilanoví, l’abril de l’any passat.
El dia 25 de juny Ràdio Nova emetrà el darrer Vols llegir? de la temporada, amb un resum i un bon llistat de recomanacions de lectura per aquest estiu.
Us oferim en aquest article la possibilitat d’escoltar aquest programa amb el servei de podcast, ràdio a la carta:

Font: Serveis Informatiu – Ràdio Nova
Article/post 689 – Vols llegir? – Ràdio Nova