CONCURS LITERARI
VLLG? / Vilanova del Camí (Anoia)

Participació i qualitat s’han donat la mà en la catorzena edició del concurs de contes de Ràdio Nova que ha estat marcat per un augment notable de la concursants en la categoria d’adults. La vilanovina Carmen Elvira ha estat la guanyadora del premi de 150 euros en efectiu amb el conte Somnis de silenci. A més, el Jurat va atorgar també un accèssit a un altre dels participants adults, Jordi Santasusagna, pel conte Amb olor de xocolata.

El Jurat del XIVè Concurs de Contes a la ràdio de Ràdio Nova estava format per Dani Casanellas, en representació de la Biblioteca de Vilanova del Camí; Josep Ruana, membre del col·lectiu Escrividors; Núria Fàbregas, tècnica d’Esports de Vilanova del Camí; Josep Maria Solé, conductor del programa Vols llegir? i la periodista Mireia Rubio, en representació de Ràdio Nova.

En la categoria infantil el Jurat va premiar 3 contes amb un val de 50 euros cadascun, patrocinats per Magatzems Angelina: A l’hort del meu avi, de Jan López Bocache, alumne de segon de primària de l’Escola Marta Mata; La parella mar i sucre, d’Emma López Bocache, alumna de quart de primària de l’Escola Marta Mata, i Uf! El que vam haver de passar per entrar al vaixell, de Violeta Forn Codina, alumna de sisè de primària de l’Escola Marta Mata.val de 80 euros, patrocinat per APP Informàtica I.T. Anoia.

En la categoria juvenil, de 1r i 2on d’ESO, el val de 80 euros, patrocinat per APP Informàtica I.T. Anoia, ha estat pel conte titulat Un estiu viatjant i escrivint, d’Aleix García Ramírez, alumne de 2n d’ESO de l’IES Pla de les Moreres.
I en la categoria especial Solstici d’Estiu, premiada amb un abonament per a la piscina de Can Titó del servei d’Esports de Vilanova del Camí i un lot de llibres de l’Editorial Ediciones Oblicuas, el conte guanyador ha estat L’habitació dels llibres, de la igualadina Cristina Miret.
La nostra companya Esmeralda Morreres, en nom de l’equip de Ràdio Nova va fer la presentació de l’acte de lliurament de premis, a Can Papasseit, que va comptar amb l’assistència de l’alcalde Joan Vich i altres regidors i regidores de l’Ajuntament així com un dels patrocinadors del certamen, Josep Casanovas, de Magatzems Angelina, que va lliurar els premis infantils.
El regidor d’Esports Antonio Sánchez va lliurar el premi Solstici d’Estiu, que consistia en un abonament per la piscina de Can Titó i un lot de llibre de l’Editorial Edicions Oblícuas, un altre dels patrocinadors, que va ajudar a lliurar Josep Maria Solé, col·laborador de Ràdio Nova i membre del Jurat.
A l’acte també van assistir la regidora d’Ensenyament Marta Trullols i els regidors, Camilo Grados, José María Ortiz, Antonio Bernal i Xavier Bermúdez.
Tant l’equip de Ràdio Nova com l’alcalde Joan Vich van destacar la consolidació d’aquest concurs, que aquest any ha deixat el llistó força alt. També van animar als participants, a continuar explorant la creativitat per mitjà de l’escriptura i van felicitar calorosament als guanyadors més joves, que han repetit premi aquest any demostrant capacitat narrativa i una gran imaginació.
La celebració va acabar amb una xocolatada, gentilesa de la pastisseria Cal Rubio.
Tots el contes guanyadors seran publicats durant aquest estiu als dos blocs del VOLS LLEGIR?, el literari i també el de relats curts. 

Font: Serveis Informatius – Ràdio Nova
Article/post 693 – Vols llegir? – Ràdio Nova