CRÒNICA DELS BONS TRINXERAIRES de Mário Zambujal
És publica el tercer títol de la col.lecció CRIMS.CAT, que té per objectiu oferir-nos un ventall de la millor narrativa de crims de casa nostra i fora de les nostres fronteres. Amb el precedent de LA CUA DE PALLA, una col.lecció que és un referent a casa nostra respecte a la novel.la negra, CRIMS.CAT també vol destacar amb un disseny identificatiu, una tria coherent de títols i un director al capdamunt que controli en tot moment el camí a seguir per fer d’aquesta col.lecció un èxit editorial. Recordem que ja s’han publicat els dos primers títols, a principis d’aquest 2012: HISTÒRIA DE MORT d’Andreu Martín i TORN DE NIT d’Agustí Vehí. 
Ara arriba a les prestatgeries de les llibreries catalanes i també a la xarxa, aquesta CRÒNICA DELS BONS TRINXERAIRES de l’autor portuguès, Màrio Zambujal, una narració protagonitzada per uns malfactors que pretenen aconseguir un important botí. 
En Renato, més conegut com el Pacífic, i la seva banda de malfactors, cometen diferents robatoris a petita escala per la ciutat de Lisboa. En aquesta ocasió, i a petició d’un mafiós italià de Palerm, tots ells s’uneixen per cometre un gran cop: robar vint-i-dues joies d’una prestigiosa col.lecció al museu Calouste Gulbenkian. Un pla arriscat, però perfecte. Només hi ha un inconvenient: l’han de dur a terme persones; i les persones acostumen a embolicar la troca…
Mário Zambujal és un dels escriptors més destacats de la literatura criminal portuguesa. Segons els editors de CRIMS.CAT, aquesta obra està molt ben construïda, amb diàlegs excel.lentment treballats, acció trepidant i un dinamisme creixent que avança -inexorablement- en un desenllaç tant inesperat com original. 
L’editorial ALREVÉS, ubicada a Barcelona, publica la col.lecció CRIMS.CAT
Article/post 695 – J. M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova