ACTUALITAT
VLLG? / LITERATURA 
Amb només tres llibres: “El món groc”, “Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo” i “Si tu em dius vine ho deixo tot… però digue’m vine” –publicats en castellà i català–, el guionista i novel·lista Albert Espinosa ha aconseguit superar el milió d’exemplars venuts. La notícia arriba un any després que es fes públic que l’autor de ‘El món groc’ havia arribat als 500.000 exemplars venuts. Els seus llibres han estat traduïts a una vintena de llengües, entre les quals hi ha l’anglesa, l’alemanya, la russa, la italiana, la portuguesa i la francesa.
ÈXIT TAMBÉ A LA TELEVISIÓ
I ara cal afegir a més, l’èxit televisiu de l’estrena en “prime time” de la versió castellana de  “Polseres vermelles” a Antena 3, que amb l’emissió del primer capítol, dilluns 9 de juliol, es va fer amb el lideratge del día amb un 13.2% en el total. El minut d’or d’aquest capítol es va produir a les 23:34h. quan és de tres milions i mig d’espectadors (22.1%) van veure el moment en que el Roc (interpretat per Nil Cardoner) salta des d’un trampolí com a prova per aconseguir amics. Recordem que la sèrie, que també s’ha emès pel canal TNT, es va estrenar a TV3 el gener de 2011 i es van convertir en un fenomen televisiu i un dels més grans èxits de la televisió pública de Catalunya.
“Polseres vermelles” també transita internacionalment en ser guardonada amb el premi al millor guió en els Seoul International Drama Awards, i nominada a la millor sèrie en els Prix European 2011. A més, la ficció catalana ha conquerit el cor personal i cinematogràfic d’un dels reis mides del cinema: Steven Spielberg, que en realitzarà una versió adaptada al públic nord-americà i també mundial. 
Sens dubte podem dir que Albert Espinosa viu un somni fet realitat. Precisament aquest primers dies d’aquest mes de juliol de 2012, TV3 i Filmax han iniciat el rodatge de la segona temporada de “Polseres vermelles”, prevista la seva estrena a principis del 2013.
Font: Diari Ara (Ara llibres) / Vertele.com
Article/post 698 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova