ACTUALITAT

VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA

Llegim…? llibreria i Dau Edicions, amb la col.laboració de la Biblioteca Central d’Igualada (Pl. Calfont), van convidar a igualadins i anoiencs a la presentació del llibre “Converses amb Teresa Forcades” d’Eulàlia Tort, que va tenir lloc divendres dia 20 de Juliol  al Teatre de l’Ateneu.

Inicialment la presentació era prevista fer-la a la Biblioteca Central d’Igualada, però degut a l’èxit de la convocatòria, es va decidir reconduir al nombrós públic a sala gran del teatre igualadí que va aplegar a més de 500 persones.  


L’acte va comptar amb la presència de Teresa Forcades i de l’editor Ton Barnils, i la presentació a càrrec de Concepció Ramió i Isabel Casas de Llegim…? LLibreria. L’editor del lllibre, Ton Barnils, va destacar que el llibre és una obra “profunda i clara a la vegada, sense per això banal”, i va destacar que “pot ser estimulant per al lector acostar-se als diferents aspectes de Teresa Forcades, com la seva biografia, el seu pensament en la vessant religiosa, política o mèdica”. 

Només començar l’acte de presentació del llibre, Forcades va demanar que es retirés la taula que presidia l’escenari per poder veure els assistens de la primera fila, a més va animar al públic a “no viure amb pilot automàtic posat i mai actuar des de la por”. També “vigilar amb l’autocensura i no perdre la llibertat de paraula, malgrat no n’estigui 100% segur del què es diu”. 

Forcades també va parlar sobre la seva experiència a Venezuela, el Tractat de Lisboa i va criticar la manca d’informació i l’estat d’alienació que pateix la societat. 

EL LLIBRE

“Converses amb Teresa Forcades”, recull una  sèrie de converses realitzades per la pediodista Eulàlia Tort a la monja, metgessa i telòloga  Teresa Forcades, al Monestir de Sant Benet, a Montserrat, al llarg de gairebé un any. Unes entrevistes fetes amb rigor i profunditat que ens ajuden a conèixer mes a fons qui és i que pensa Teresa Forcades  sobre una gran diversitat de temes: de la vivència religiosa a la indústria farmacèutica, de la necessària renovació de l’Esglèsia a l’excés de medicació a les nostres vides. També la seva visió sobre el paper de les dones o una crítica al model de societat que estem construint.

Teresa Forcades, ens convida a canviar el nostre món amb valentia i llibertat en les seves dimensions espiritual i afectiva, però també en la material, i a fer-ho ara i aquí.
En només quatre setmanes de posar-se a la venda aquesta novetat editorial, s’ha situat entre els llibres més venuts, número 1 de vendes de l’apartat no-ficció en català. 

Font: Llegim…? LLibreria (fotografies) / Regió 7 
Article/post 702 – J.M. Solé – Vols llegir?