ACTUALITAT
ENRIC CASSASSES, PREMI NACIONAL DE LITERATURA
El poeta barceloní, autor d’una vintena de llibres, és el nou Premi Nacional de Literatura. El CoNCA ha fet públic també el nom de cinc guardonats més, entre els quals destaquen: Valentí Fuster, Jaume Ayats i Arnau Puig.
VENDRE LLIBRES ÉS COMPLICA
Segons dades facilitades pel Gremi de Llibreters de Catalunya, les vendes de llibres han caigut un 20% durant els últims quatre anys, Per cada cinc llibres venuts l’any 2007, ara se’n compren només quatre. Ho resistirà el sector?

“VICTUS”, NOVA NOVEL.LA D’ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL, AL SETEMBRE
L’Editorial La Campana editarà aquesta tardor el nou llibre de l’autor de “La pell freda” i “Pandora al Congo”. Més de 600 pàgines amb una aproximació contundent a la desfeta catalana del 1714. Polèmica: l’autor ha decidit presentar-lo escrit només en castellà!!
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ PATEIX DEMÈNCIA SENIL
Ho confirma el seu germà (Jaime), el prestigiós escriptor llatinoamericà pateix demència senil, però assegura que el premi Nobel “encara conserva l’humor, l’alegria i l’entusiasme que sempre ha tingut”. Aquest fet condiciona l’escriptura de la segona part de la seva biografia “Vivir para contarla”, ni cap obra més.
ARTURO PÉREZ-REVERTE PUBLICARÀ AL NOVEMBRE “EL TANGO DE LA GUARDIA VIEJA”
L’escriptor i excorresponsal de guerra està acabant la seva nova novel.la, una tèrbola i apassionada història d’amor que comença a Buenos Aires el 1928 i acaba amb una partida d’escacs al Sorrento als anys 60.
NIT DE SANT LLÚCIA, NOU ESCENARI
La Festa de les Lletres Catalanes, que arriba enguany a la 62èna edició, se celebrarà el 14 de desembre en el nou Teatre de Tarragona, un equipament llargament esperat. 
Article/post 704 – Vols llegir? – Ràdio Nova