ACTUALITAT
VLLG? / PARTICIPACIÓ LITERÀRIA
-actualització 05.09.2012-

La Setmana del Llibre en Català compleix 30 anys i per celebrar aquest aniversari ha programa un seguit d’activitats complementàries entre les quals destaca la proposta dels “Itineraris Literaris” per Barcelona de la mà d’experts o dels autors dels llibres que donen lloc a la visita. l’Espai on tindrà lloc La Setmana serà l’avinguda de la Catedral del 7 al 16 de setembre. 

Passejar pels carrers de “L’Ombra del vent“, endinsar-se en espais màgics de “La metgessa de Barcelona“, visitar els racons amagats de la catedral de Barcelona, descobrir el patrimoni dels templers o reviure com vivien els nostres avantpassats a l’edat mitjana quan encara no eren “A terra les muralles” són algunes de les experiències que ofereix la Setmana del Llibre en Català.

El Llistat d’Itineraris (més detall a la web de La Setmana) inclou un recorregut comentat per “La Catedral de Barcelona“, la visita a uns quants dels “501 racons màgics de Barcelona“, un passeig per la part vella de la ciutat que la via Laietana va tallar en dues parts el 1909, de la mà de Lluís-Anton Baulenas, l’autor de “La felicitat“, la novel·la que narra com es va voler convertir Barcelona en la París mediterrània, una visita a la Barcelona gòtica que Carlos Ruiz Zafón presenta a “L’Ombra del Vent”, un passeig per la Barcino romana i medieval de “Tots els noms de Barcelona” de David Izquierdo i un itinerari a càrrec de Joan Maria Bigas en què farà reviure un moment històric molt poc estudiat: el bombardeig de Barcelona l’any 1842.

Tots els itineraris, a 5 euros cadascun, estan vinculats a un llibre. En alguns, l’escriptor mostrarà als lectors alguns dels espais on es desenvolupen algunes de les seves obres i en altres hi haurà curiositats, espais i llegendes del centre de la ciutat fent servir com a punt de connexió diverses publicacions.

Per fer les reserves cal enviar un correu electrònic a reserves@lasetmana.cat, indicant el títol i la data de l’itinerari, el nombre de places, el nom i cognoms i un telèfon de contacte. El nombre de persones per itinerari està limitat a 25.TRES DIES CLAUS DE LA SETMANA
Divendres 7 de setembre, a partir de les cinc de la tarda, La Setmana obrirà les portes a La Ciutat de La Lectura a l’avinguda de la Catedral, moment de la inauguració oficial amb el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el president de la Setmana del Llibre Català, Albert Pèlach, acompanyats de petites intervencions artístiques de la Companyia Insòlits i el saxofonista Pep Poblet. 

D’altra banda, el dilluns 10 de setembre se celebrarà el 30è aniversari de La Setmana amb activitats programades fins a les 12 de la nit. Aquell dia hi haurà actuacions musicals, converses amb alguns dels guardonats amb el Premi Trajectòria, un acte institucional amb els patrocinadors de La Setmana i les biblioteques i una bufada multitudinària d’espelmes.

Finalment destacarem que un altre dels dies importants serà el dijous 13 de setembre amb el lliurament del Premi Trajectòria a l’escriptor, periodista i editor Lluís Permanyer. El conegut com a cronista de la ciutat de Barcelona serà el 15è guardonat amb aquest premi que es lliura des de 1997 a una personalitat vinculada al món de la cultura catalana. 

Per a més informació podeu consultar totes les activitats programades en aquesta Setmana del Llibre en Català a la seva pàgina web, clicant aquest aquí mateix.

Article/post 708 – Vols llegir? – Ràdio Nova