ACTUALITAT
VLLG? / BARCELONA

Emmarcada dins els actes de celebració de l’any Sales-Calders-Tisner 1912-2012 (tres referents literaris de casa nostra nascuts ara fa cent anys), el passat 26 de setembre es va dur a terme a Barcelona una taula rodona dedicada al mestratge que Pere Calders ha exercit en diversos escriptors actuals.

L’acte va tenir lloc a l’Espai 4 del Palau de la Virreina, va ser coordinat per Laura Borràs, comissària de l’Any Sales-Calders-Tisner i a més del sabadellenc David Vila, van participar-hi també els escriptors anoiencs Pep Elias i Joan Pinyol.
David Vila va explicitar la influència que ha rebut de Calders tant a nivell literari com sobretot de plantejament a l’hora de veure la vida i d’elaborar els diversos assajos sobre la llengua catalana que ha publicat. L’igualadí Pep Elias va detallar com va descobrir Calders en l’adolescència i com l’ha marcat en la seva obra a l’hora d’escriure i va subratllar els trets caldersians que més l’han seduït des de sempre i finalment el capelladí Joan Pinyol va explicar la repercussió que va tenir en la seva vida i posteriorment en la seva obra el fet de mantenir una relació epistolar amb Pere Calders des de 1984 fins a 1993, les anècdotes que se’n van derivar, el mestratge que va rebre en el moment de començar a escriure i el lligam estret que sempre l’unirà amb Calders.
Entre el públic assistent va destacar la presència d’una de les nétes de Calders, la Diana Coromines, que també va intervenir en el col·loqui final. L’acte es clogué amb una sorpresa per part de Pinyol. Després de reivindicar també el Calders com a artista plàstic va mostrar i compartir amb tots els assistents un quadre original de Calders del tot desconegut i que va arribar-li de Mèxic fa uns anys.
Just dissabte passat, 29 de setembre de 2012, es van complir els cent anys del naixement a Barcelona de Pere Calders i Rossinyol (1912-1994).
Article/post 717 – Vols llegir? –  Ràdio Nova