ACTUALITAT
VLLG?/PREMIS LITERÀRIS

La periodista i escriptora Patrícia Gabancho ha guanyat aquest dijous al vespre el 45è premi Prudenci Bertrana de novel·la amb ‘La néta d’Adam’, una obra que aborda la revisió que la protagonista fa arran de la mort de la seva mare. La novel·la es mou entre la realitat i la ficció, i està ambientada a Buenos Aires. La seva novel·la serà publicada per Columna Edicions el proper mes de novembre. 
MÉS PREMIS
L’escriptora Núria Esponellà ha quedat finalista del guardó amb la novel·la ‘Una dona d’aigua’, ambientada a Banyoles a finals del segle XIX. D’altra banda, el periodista Vicent Sanchis s’ha emportat el 33è premi Carles Rahola d’assaig, amb una obra que apropa el premi a la realitat valenciana. ‘Cinquanta anys després‘ estudia la història dels valencians i l’obra de Joan Fuster, justament cinquanta anys després de la publicació de ‘Nosaltres, els valencians’. Amb aquest premi guanya 6.000 euros i la publicació a Edicions Proa.

El 35è premi Miquel de Palol de poesia és per al poemari de Sadurní Tubau ‘El somni de Gregor Samsa’, que serà editat per Columna Edicions. El 27è premi Ramon Muntaner de literatura juvenil és per a Josep Torrent per l’obra ‘De cara a Tramuntana’, que es publicarà a Estrella Polar. I finalment, Bernat Puigtobella i Laura Basaganya han guanyat el Premi Lletra d’Espais Digitals de Literatura Catalana pel seu diari digital de cultura, ‘Núvol’.
Article/post 721 – Vols llegir? – Ràdio Nova