MESTRES DE MESTRES d’Albert Vinyoli
Un total de 13 personalitats catalanes: Josefina CAstellví, Alfredo Pastor, Cesc Celabert, Carles Santos, Anna Cabré, Lluís Foix, Llúis Pasqual, Colita, Eduald Carbonell, Fermí Puig, Raimon, Isola Passola i Josep Wagensberg, ha protagonitzat el programa que durant l’estiu del 2012 ha emès el Canal 33 de Televisió de Catalunya: “Mestres de mestres”. Tots van ser entrevistats sobre un aspecte molt concret: Quins van ser els seus mestres?. 
Aquells antics i recordats mestres dels nostres mestres han estat lloats o criticats per aquestes tretze personalitats que abasten tots els àmbits de la societat catalana actual. En resum, es tracta d’un compendi de reflexions molt oportunes sobre l’educació, el professorat, l’alumnat, etc.,  en moments de gran desconcert. 
Ara, l’Editorial Meteora publica el llibre basad en aquest programa de televisió, dirigit i presentat pel periodista Albert Vinyoli, que ha inclòs en aquest volum l’entrevista integral de cada personatge i hi ha incorporat les reflexions que es van deixar d’emetre per qüestió de temps. 
Es recomana tenir a prop un llapis a mà per subratllar, sense fer malbé el llibre, les reflexions més destacades per tenir-les ben presents.
‘Mestres de mestres’ presentat en públic el 20 de setembre a la LLibreria Laie de Barcelona, és publicat per l’Editorial Meteora i el volum disposa d’un total de 205 pàgines. 
L’AUTOR
Albert Vinyoli (Barcelona, 1947) és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’any 1970 va ser coautor del Diccionario Guía de Redacción. El 1997 publica el llibre de relats Balada del soldat. Des de 1984 fins a 2006 escriu i presenta programes de ràdio i televisió com Les mil i una nits, La vida en solfa, No som perfectes, Avisa’ns quan arribi el 2000, etc. Ha estat guionista de la sèrie d’animació Les Tres Bessones i Les Magilletres. De 2006 a 2010 treballa en el projecteRedactor. El 2011 torna a la televisió amb el programa Mestres de mestres, que Televisió de Catalunya emet per primer cop l’estiu de 2012. Un dels gèneres periodístics que més li interessa és l’entrevista.
‘MESTRES DE MESTRES’ / COLITA (TV3 a la carta)
Aquest és l’enllaç al servei de TV3 a la carta per accedir al podcast televisiu on estan inclosos els programes emesos del ‘Mestres de mestres’: http://www.tv3.cat/mestresdemestres
Article/post 723 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova