ACTUALITAT
VLLG? / EDITORIALS I BIBLIOTEQUES
El Departament de Cultura impulsa el ‘Projecte 10 x 10: trobades dels editors amb els bibliotecaris’, que pretén que els editors puguin presentar directament les seves línies literàries al col.lectiu de professionals que treballen a les biblioteques públiques. Amb aquest objectiu s’han organitzat sis trobades a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. 
El projecte està coordinat per Carme Fenoll, Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat. Fenoll en declaracions al digital cultural NÚVOL, ha dit que: ‘volem millorar els coneixements dels bibliotecaris sobre el panorama editorial català, dotar-los de més eines per millorar la selecció bibliogràfica a les biblioteques’. També ha afegit que: ‘volem establir una via de comunicació directe amb els editors, reivindicada i ben valorada des dels dos col.lectius professionals’
Les 10 editorials que participen en aquest projecte són: Editorial Meteora, Edicions Sidillà, Acontravent Editors, Labreu Edicions, Brau Edicions, Edicions de 1984, Edicions de la Ela Geminada, Edicions Vitella, Fragmenta Editorial, Adesiara Editorial i Viena Edicions. 

MARIA DOLORS SÀRRIES D’EDITORIAL METEORA ENS PARLA D’AQUEST PROJECTE
La responsable de l’editorial Meteora, Maria Dolors Sàrries ha entrevistada en el decurs de la segona edició de la vuitena temporada del programa de llibres de Ràdio Nova: ‘VOLS LLEGIR?’, per presentar-nos aquesta iniciativa que impulsa la trobada entre petits editors i les biblioteques catalanes, també ha fet un repàs a les novetats que Meteora presentarà per aquesta temporada i fa un balanç particular sobre el sector editorial. Podeu escoltar aquesta entrevista en aquest mateix article:

Font: Editorial Meteora / diari digital cultural NÚVOL
Article/post 729 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova