ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -183-

VLLG? / AGITAT, NO BARREJAT / CINQUANTA ANYS DE BOND, JAMES BOND

Ir a descargar


De la literatura al cinema. Tot i que el personatge de Bond ja era famós literàriament parlant, creat per l’escriptor Ian Fleming l’any 1952, però no va ser fins que el cinema el va popularitzar encara més. Una popularitat que s’ha mantingut viva durant 50 anys. I justament aquest divendres 5 d’octubre és commemora en el calendari amb el record de l’estrena de la primera pel.lícula de l’agent secret. Era l’any 1962 i un títol a tenir en compte en la nostra memòria cinèfila: ‘007 contra el Dr. NO’. No hi ha dubte que Bond és una de les icones més populars del segle passat i també de l’actual. 
Aquest aniversari coincideix amb l’estrena d’Skyfall, el títol 23 de la saga cinematogràfica tot mantenint l’honor de ser la franquícia més taquillera de la història del cinema.
Literàriament el VOLS LLEGIR? us avança la publicació prevista per aquest proper mes de novembre de la versió en castellà del llibre publicat per la prestigiosa editorial ‘Taschen’, titulat originalment ‘The James Bond archives’ (‘Els arxius de James Bond’). Il.lustrat amb fotografies i imatges mai abans publicades, incloent-t’hi diversos materials emprats durant els rodatges. 

THE JAMES BOND ARCHIVES/ELS ARXIUS DE JAMES BOND de Paul Duncan (Ed. Tanchen)
«Bond, James Bond.» Des que Sean Connery pronunciés aquelles immortals paraules el 1962, el més rutilant agent secret de la història del cinema no ha cessat d’enlluernar al públic dels cinemes de tot el món. 

El sempre impecable agent britànic creat per Ian Fleming ha protagonitzat 23 pel · lícules produïdes per EON al llarg de cinc dècades, en què sis actors diferents li han prestat el seu rostre. Per celebrar el 50. aniversari d’aquesta innovadora franquícia, EON Productions va posar a disposició de l’editor Paul Duncan els arxius de la sèrie: fotografies, dissenys, storyboards , materials de producció … Duncan va passar dos anys examinant més de mig milió d’imatges i 100 arxivadors plens de documentació. 

El resultat dels seus esforços és la crònica més completa de la sèrie: en ella s’aborden totes i cadascuna de les pel · lícules realitzades sobre James Bond, des Agent 007 contra el doctor No (1962) finsSkyfall , de pròxima estrena, sense oblidar la paròdica Casino Royale (1967) ni Mai diguis mai més (1983). Les sorprenents imatges que surten ara a la llum s’acompanyen de fragments d’història oral, aportats per més de 150 membres del repartiment i l’equip de producció: les seves veus teixeixen la veritable història del rodatge de les pel · lícules de Bond. 

DETALL SOBRE L’OBRA PUBLICADA

  • ¡Celebrem el 50. Aniversari de la saga més longeva i de més èxit de la història del cinema!
  • Elaborat amb accés sense restriccions als arxius de Bond, aquest llibre en format XL relata la història completa de James Bond en paraules i imatges.
  • Entre les 1100 imatges figuren fotogrames, fotos a plató, memoràndums, documents, guions il · lustrats, cartells i dissenys inèdits, a més de conceptes i dissenys alternatius que van acabar descartant.
  • Inclou, a més, anècdotes entre bambolines narrades en primera persona per productors, directors, actors, guionistes, dissenyadors de producció, tècnics d’efectes especials i altres membres de l’equip.
  • Repassa totes les pel · lícules Bond que s’han fet, des Agent 007 contra elDr No (1962) fins Skyfall (2012).
  • La primera edició inclou, a més, un regal molt especial i exclusiu: un fragment de cel · luloide original extret d’una còpia de Agent 007 contra el Dr No

NOU BOND: ‘SKYFALL’ 
Skyfall és la 23a aventura cinematogràfica de James Bond. L’actor que interpretarà James Bond serà Daniel Craig (per tercera vegada) i l’estrena de la pel·lícula està prevista per aquest octubre de 2012. Daniel Craig desitja que els personatges de Moneypenny i de Q tornin.


Article/post 730 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova