PER ISABEL CASAS / LLIBRETERA
EL PELEGRINATGE INSÒLIT DE HAROLD FRY de Rachel Joyce
Obra d’una escriptora relativament jove, Rachel Joyce nascuda l’any 1962. La seva trajectòria es més coneguda al seu país d’origen, Anglaterra, on destaca com una cotitzada guionista radiofònica. Ara ha traspassat fronteres i en poc temps s’ha convertit en una “sensació literària” arreu d’Europa, i comença a ser coneguda al nostres país. 

‘El pelegrinatge insòlit de Harold Fry’, és una història d’amistat i retrobament amb un final curiós. Una novel.la d’aquelles que quan la comences no la pots pas deixar de llegir. Ben construïda i intel·ligent. Per tant, molt recomanable la seva lectura. L’editorial ‘La Magrana’ la publica en català i ‘Salamandra’ en castellà. 

ARGUMENT
Quan Harold Fry surt de casa un matí per tirar una carta a la bústia, no se li acudeix que està a punt d’iniciar un viatge a peu de més de 600 milles. En Harold viu una existència avorrida i agra amb la seva dona que li discuteix fins i tot la manera duntar les torrades. Un dia rep una postal d’una vella amiga que fa vint anys que no veu, la Queenie Hennessy.
És un comiat: té càncer i està escrivint als amics per comunicar-ho i dir-los adéu. En Harold contesta sense pensar-hi gaire i surt al carrer per tirar la carta a la bústia, però un encontre inesperat el convenç d’anar personalment a veure la Queenie per salvar-li la vida, creuant Anglaterra de sud a nord fins Berwick, Escòcia. 
PODCAST D’AQUESTA RECOMANACIÓ LITERÀRIA: 

Font: Editorial La Magrana
Podcast: Vols llegir? a la carta
Article/post 733 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova