VLLG? / BREUS DE L’ACTUALITAT LITERÀRIA
MO YAN, NOU PREMI NOBEL DE LITERATURA 2012
-actualització 19/10/2012
L’Acadèmia de les Ciències ha concedit el Premi Nobel de Literatura a l’escriptor xinès Mo Yan. La descripció de la Xina del segle XX amb fortes dosis de crítica social és l’eix de la seva obra. Una autor que no està exempt de polèmica a dins i fora del seu país. Segons els representants de la institució sueca, van destacar que Mo Yan ‘ha creat un món complex que remet a l’obra de William Faulkner, Gabriel García Márquez, al mateix temps que parteix de la tradició literària’. Autor d’obra prolífica i perseguida, Yan no ha estat traduït al català, però sí al castellà. Obres més destacades: ‘Sorgo rojo’ (2002), ‘Grandes pechos, amplias caderas? (2007), ‘Las baladas del ajo? (2008) i ‘La vida y la muerte me están desgastando’ (2009). El prestigiós director xinès Zhang Yimou ha portat al cinema algunes de les obres de Mo Yan. 

Arrel de la proclamació de Mo Yan com el nou Premi Nobel de Literatura 2012, Edicions 62 ha anunciat que ha adquirit els drets per publicar en català ‘Change’ (‘Canvis’), novel.la inèdita de l’escriptor. Segon informa l’editorial catalana, la novel.la és un bon reflex dels canvis polítics i socials viscuts a la Xina durant les últimes dècades. 

COLUMNA PUBLICARÀ EL 2013 LA NOVA OBRA DE TOM WOLFE
L’editorial catalana s’ha fet amb els drets del nou llibre de Tom Wolfe. Ho ha fet en el decurs de la Fira del Llibre de Frankfurt. L’obra titulada originalment ‘Back to blood’, serà publicada a la tardor del 2013. Desprès de set anys de silenci, l’autor de l’exitosa ‘Foguera de les Vanitats’, Wolfe vol recuperar l’experit d’aquesta per la seva nova obra literària. 
LA NOVA NOVEL.LA D’ILDEFONSO FALCONES ES PUBLICARÀ EL 2013
Ja han passat quatre anys des de la publicació de la seva obra debut i que tant d’èxit li va donar: ‘La Catedral del Mar’. Ildefonso Falcones publicarà la seva nova producció literària de caire històric el primer trimestre del 2013, i ho farà simultàniament a les llibreries d’Espanya, Amèrica Llatina i Estats Units. L’obra sortirà amb el segell de Grijalbo en castellà i Rosa dels Vents en català.
Article/post 734 – J.M. Solé –  Vols llegir? – Ràdio Nova