L’HIVERN DEL MÓN de Ken Follet

El passat dia 20 de setembre les editorials ‘Rosa dels vents’ en català i ‘Plaza & Janés’ en castellà, van posar a la venda L’hivern del món de Ken Follet, el segon lliurament de la trilogia sobre el segle XX que va obrir amb La caiguda dels gegants, posada a la venda el setembre de 2011.
Desprès de ‘La caiguda dels gegants’ ambientada en la Primera Guerra Mundial i la Revolució Russa, en aquesta segona part de la trilogia es centra en el naixement dels totalitarismes des de l’ascens del Partit Nazi al poder fins l’any 1949 amb l’inici de la Guerra Freda. Ken Follet segueix les petjades de les cinc famílies protagonistes de la primera novel·la, tot i que ara són els fills dels Williams, els Fitzherbert, els Kostin, els Urich i els Dewar els testimonis directes dels fets històric que serviran un cop més per entrellaçar les seves vides. 
L’any 2014 és previst que l’escriptor creador de grans best-sellers publiqui la tercera part d’aquesta trilogia, titulada ‘Century’. ARGUMENT
La novel · la comença a Berlín, el 1933, l’any en què Hitler es fa amb el poder a Alemanya. La nena Carla von Ulrich lluita per entendre les tensions que pertorben la seva família i al seu país. En aquella situació caòtica, seguim els passos de l’amic de la seva mare i exmembre del Parlament britànic, Leckwith Ethel, i del seu fill, Lloyd, que s’adona ben aviat de la brutal realitat del nazisme. 
Lloyd contacta amb un grup d’alemanys decidits a oposar-se a Hitler, encara que no sap si seran capaços d’arribar a trair al seu país. Aquest grup està sota l’atenta vigilància de Volodia, un rus al qual s’augura un futur brillant en els serveis d’intel·ligència de l’exèrcit soviètic. 
La situació internacional no és millor, i es preveu un nou conflicte de grans dimensions.Viatgem de Londres a Pearl Harbor, a Hawaii, d’Espanya a Stalingrad, de Dresden a Hiroshima. 
A Cambridge, Lloyd se sent irresistiblement atret per l’enlluernadora nord-americana Daisy Peshkov, que representa tot el que l’ala esquerra de la seva família menysprea. Però Daisy està més interessada en Fitzherbert Boy, aristocràtica, pilot aficionat i amant de les festes, a més de ser membre de la Unió Britànica de Feixistes. 
A Berlín, l’adolescent Carla s’enamora de Werner, un noi daurat de la bona societat, sense decidir-se a confessar. A tots dos els espera un futur brillant. No obstant això, res sortirà com estava previst. Una nova guerra s’ha d’interposar en les seves vides.
KEN FOLLET PRESENTA ‘L’HIVERN DEL MÓN’ 

Font: pàgina web de l’autor, Ken Follet / Rosa del Vents / Plaza & Janés
Article/post 736 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova