ACTUALITAT
VLLG? / AVANÇAMENT EDITORIAL
Propera la data de publicació del nou llibre del periodista i escriptor, Martí Gironell, previst pel 15 de novembre amb el títol: ‘L’ÚLTIM ABAT’ (Columna), s’està fent difusió a través del bloc ‘martigironelamonstbenet.com’ i també a ‘Bookmovies.tv’ del vídeo promocional que s’ha realitzat envers al nou llibre, basat en les vivències de l’abat de Sant Benet, Pere Frigola. 
Recordem que Martí Gironell per espai d’uns mesos ha esta hostatjat en una de cel.les del monestir per poder treballar en la redacció d’aquesta nova producció literària i que ha combinat amb la seva tasca televisiva. 

Argumentalment ‘L’ÚLTIM ABAT’, està ambientat a Sant Benet de Bages el 1554. El monestir benedictí s’ensorra. Com Sant Benet, molts altres monestirs catalans tenen el mateix mal. D’aquesta situació se’n beneficia el rei Felip II. Però el nou abat de Sant Benet, Pere Frigola, té dos reptes: fer resorgir el monestir de les seves cendres i aturar les ànsies centralitzadores de la Corona i l’Església espanyoles. Intriga i suspens, vida i mort, amor i odi es barregen en una novel.la que retrata els estralls de la corrupció en la política i en l’Església a la segona meitat del segle XVI.
article/post  743  – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova